Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Mobile World Congress 2011

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 14/2/2011

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών/τεχνολογικών συνεργασιών στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετάσχουν στη διεθνή εκδήλωση τεχνολογικών - επιχειρηματικών συναντήσεων, μεταξύ 14-16 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης Mobile World Congress 2011 , τη μεγαλύτερη έκθεση στο είδος της, η οποία πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη. Η εκδήλωση μεταφοράς τεχνολογίας διοργανώνεται από τον ισπανικό οργανισμό Centre De Innovacio I Desenvolupament Empresarial, υπό την αιγίδα του Enterprise Europe Network με την ενεργό συμμετοχή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network - Hellas. Η έκθεση Mobile World Congress 2011 αποτελεί τη μεγαλύτερη στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και περιλαμβάνει:
  • συνέδριο με ομιλητές και προσκεκλημένους από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες
  • έκθεση με περισσότερους από 1.300 εκθέτες που παράγουν προϊόντα αιχμής
  • τελετή απονομής βραβείων για τις πιο καινοτομικές λύσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας
  • σεμινάρια για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στις τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 η έκθεση προσέλκυσε 47.000 επαγγελματίες από το χώρο της κινητής τηλεφωνίας από 182 χώρες, εκ των οποίων περίπου οι μισοί ήταν υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και 9.000 ήταν εκπρόσωποι παροχέων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Το γεγονός καλύφθηκε από 2.400 δημοσιογράφους προερχόμενων από 1.500 μέσα επικοινωνίας από 76 διαφορετικές χώρες. Στην αντίστοιχη εκδήλωση τεχνολογικών -επιχειρηματικών συναντήσεων του 2010, συμμετείχαν περισσότερες από 900 επιχειρήσεις και πραγματοποίησαν περισσότερα από 1.200 συναντήσεις με σκοπό την επιχειρηματική και τεχνολογική συνεργασία. Η συμμετοχή στη εκδήλωση κοστίζει 300 ευρώ και περιλαμβάνει δωρεάν εισιτήριο για την έκθεση (αξίας 649 ευρώ) και δικαίωμα επίσκεψης σε όλα τα περίπτερα. Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας στην έκθεση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συναντήσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέχρι 16.01.2011 με τον κ. Βασίλειο Αργυρούλη. Στοιχεία Επικοινωνίας Τηλ.: 210 360 7690 E-mail: argyroulis@help-forward.gr

     

    Πόρισμα

    Στην εκδήλωση μεταφοράς τεχνολογίας που έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης Mobile World Congress (Βαρκελώνη, 14-16/02/2011) συμμετείχαν περίπου 14 φορείς από την Ελλάδα. Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση ενημερώνοντας ελληνικές εταιρείες και οργανισμούς για τις ευκαιρίες που παρείχε το συνέδριο καθώς και υποστηρίζοντάς τους στην εύρεση διεθνών συνεργατών. Πιο αναλυτικά, 4 ελληνικές εταιρίες συμμετείχαν αυτοπροσώπως στην εκδήλωση κατόπιν ενημέρωσης και διαμεσολάβησης του ΠΡΑΞΗ.