Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

NANOTEXNOLOGY 2011: Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσεως Νανοτεχνολογιών & Οργανικών Ηλεκτρονικών

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 14/7/2011

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης διεθνικών επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετάσχουν στη διεθνή εκδήλωση τεχνολογικών - επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα των Νανοτεχνολογιών & Οργανικών Ηλεκτρονικών. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και την Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης και Ινών (ΕΤΑΚΕΙ), μέλη του Enterprise Europe Network – Hellas, σε συνεργασία με την HELEXPO, και πραγματοποιείται το διάστημα 13-14 Ιουλίου 2011, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στο πλαίσιο της πολυ-εκδήλωσης NANOTEXNOLOGY 2011. Σε ποιους απευθύνεται Ερευνητές, επαγγελματίες του κλάδου και επιχειρηματίες - τελικοί χρήστες προσκαλούνται να παρακολουθήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις του τομέα των νανοτεχνολογιών και των οργανικών υλικών, να προσδιορίσουν ανάγκες και λύσεις στο επιστημονικό αυτό πεδίο και να εξετάσουν δυνατότητες συνεργασίας. Η εκδήλωση παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν διεθνείς επαφές με κάποιους από τους σημαντικότερους συντελεστές στον τομέα της νανοτεχνολογίας και των οργανικών ηλεκτρονικών, με στόχο τη σύναψη επιχειρηματικών, ερευνητικών και τεχνολογικών συνεργασιών, και τη διερεύνηση κοινής συμμετοχής σε έργα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του 7ου Προγράμματος - Πλαίσιο. Διαδικασία συμμετοχής Οι ενδιαφερόμενα καλούνται να υποβάλουν τη συνημμένη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 30 Μαΐου 2011 στο adimi@help-forward.gr, συμπληρώνοντας όλα τα πεδία που περιγράφουν την πρόταση τεχνολογικής / επιχειρηματικής / ερευνητικής συνεργασίας. Όλες οι προτάσεις συνεργασίας θα συμπεριληφθούν στον ηλεκτρονικό κατάλογο της εκδήλωσης, ο οποίος αναμένεται να διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την εκδήλωση, ώστε να προγραμματιστούν έγκαιρα οι διμερείς συναντήσεις στη βάση αντίστοιχων εκδηλώσεων ενδιαφέροντος. Το τελικό πρόγραμμα των συναντήσεων θα κοινοποιηθεί στους συμμετέχοντες πριν από την εκδήλωση. Χρήσιμες ημερομηνίες (ενδεικτικές): 03.07.2011: Προθεσμία υποβολής πρότασης συνεργασίας 05.07.2011: Δημοσίευση ηλεκτρονικού καταλόγου 07.07.2011: Εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για διμερείς συναντήσεις 11.07.2011: Κοινοποίηση προγράμματος διμερών συναντήσεων στους συμμετέχοντες 13.07.2011: Έναρξη εκδήλωσης Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα ακόλουθα στελέχη: κ. Απόστολο Δημητριάδη, (2810 391963) Δίκτυο ΠΡΑΞΗ κ. Κώστα Μπούτρη, (210 9234932), ETAKEI. Λίγα λόγια για την NANOTEXNOLOGY 2011 H NANOTEXNOLOGY 2011 διοργανώνεται από το το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και τη HELEXPO στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μεταξύ 9-16 Ιουλίου 2011 και περιλαμβάνει σειρά διεθνών επιστημονικών και τεχνολογικών εκδηλώσεων στον τομέα των νανοτεχνολογιών και οργανικών ηλεκτρονικών:
 • Διεθνή Έκθεση (NANOTEX EXPO), 11-15 Ιουλίου
 • Διεθνή Συνέδρια στις Νανοτεχνολογίες (NN11) & τα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE11), 12-15 Ιουλίου
 • Θερινό Σχολείο (ISSOΝ11), 9-16 Ιουλίου
 • Εκδήλωση τεχνολογικών - επιχειρηματικών συναντήσεων, 13-14 Ιουλίου
 • Οι θεματικές ενότητες της έκθεσης περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα (δι)επιστημονικών θεμάτων:
 • Μεγάλης κλίμακας Οργανικά Ηλεκτρονικά & Φωτονική
 • Micro & Νανοηλεκτρονική
 • Νανοτεχνολογία στην Ενέργεια & Περιβάλλον
 • Νανομεταποίηση & Νανοκατασκευές
 • Μετρολογία, Εξοπλισμός & Συστήματα χαρακτηρισμού
 • Νανοτεχνολογία με εφαρμογές στη γεωργία και τα τρόφιμα
 • Νανοτεχνολογία με εφαρμογές στην κλωστοϋφαντουργία
 • Νανοϊατρική
 • Νανο-Βιοτεχνολογία & Φαρμακευτική
 • Νανοτεχνολογία και επιχειρηματικότητα.

   

  Πόρισμα

  Με επιτυχία διεξήχθη η διημερίδα επιχειρηματικών και τεχνολογικών συναντήσεων στο πλαίσιο της Nanotexnology 2011. Στην ημερίδα συμμετείχαν 26 οργανισμοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πραγματοποιήθηκαν 31 διμερείς συναντήσεις.