Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Intersolar 2011: Ημερίδα επιχειρηματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως στον κλάδο των Ηλιακών Συστημάτων

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 9/6/2011

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών στον τομέα των Ηλιακών Συστημάτων θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Εκδήλωση Τεχνολογικών - Επιχειρηματικών Συναντήσεων, στις 9 Ιουνίου 2011, στο Μόναχο της Γερμανίας. Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως INTERSOLAR 2011 και διοργανώνεται από τον γερμανικό οργανισμό Bayern Innovativ υπό την αιγίδα του Enterprise Europe Network και με την ενεργό συμμετοχή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network - Hellas. Η έκθεση INTERSOLAR 2011 είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως στον κλάδο των Ηλιακών Συστημάτων. Η έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1991. Tο 2010 είχε προσελκύσει περισσότερους από 1.400 εκθέτες από 40 χώρες καθώς και 72.000 επισκέπτες από 150 χώρες. Μέχρι αυτή την στιγμή (τέλη Μαρτίου) πάνω από 1900 εκθέτες έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους. Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται η προσέλευση επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στους τομείς:
  1. Φωτοβολταϊκών
  2. Θερμο-ηλιακών
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν νέους πελάτες, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους και να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές / τεχνολογικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο. Η εκδήλωση αποτελεί ιδανικό μέσο προώθησης και προβολής νέων τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί από ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα κληθούν να εγγραφούν και στη συνέχεια να υποβάλουν την πρόταση τεχνολογικής (προσφορά και αίτηση), επιχειρηματικής και ερευνητικής συνεργασίας, η οποία θα ενσωματωθεί στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Εκδήλωσης. Τέλος θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην ερευνητική συνεργασία, όπου ερευνητικές ομάδες από ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις θα μπορούν κάνουν ολιγόλεπτη παρουσίαση ερευνητικών ιδεών με στόχο την εύρεση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Το κόστος συμμετοχής είναι 150 Ευρώ + ΦΠΑ για κάθε συμμετέχοντα, 80 Ευρώ + ΦΠΑ για πανεπιστήμια/ερευνητικά ιδρύματα, με δυνατότητα έκπτωσης σε περίπτωση εγγραφής πριν την 1η Απριλίου και περιλαμβάνει εισιτήριο για την έκθεση, δωρεάν μεταφορά με τα ΜΜΕ, και ελαφρύ φαγητό και αναψυκτικά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Χρονοδιάγραμμα
  • 20 Μαΐου: Προθεσμία εγγραφής
  • 30 Μαΐου: Προθεσμία για προγραμματισμό συναντήσεων
  • 9 Ιουνίου: Διεξαγωγή ημερίδας
Περισσότερες πληροφορίες: INTERSOLAR 2011 Εγγραφή στην ημερίδα επιχειρηματικών συναντήσεων Πρόγραμμα Ημερίδας Κατάλογος εισηγμένων προφίλ συνεργασίας Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Απόστολο Δημητριάδη (2810 391963), ώστε να προγραμματίσουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους εταίρους της επιλογής τους.

 

Πόρισμα

Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα επιχειρηματικών και τεχνολογικών συναντήσεων στο πλαίσιο της Intersolar 2011. Στην ημερίδα συμμετείχαν 77 οργανισμοί από 19 χώρες με 80 προφίλ συνεργασίας. Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ υποστήριξε την συμμετοχή μίας ελληνικής εταιρείας που προσφέρει καινοτόμο τεχνολογία εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας. Η ελληνική εταιρεία πραγματοποίησε 7 συναντήσεις με εταιρείες από την Ν. Κορέα, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Γερμανία και την Ιταλία.