Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

PROWEIN 2012. Επιχειρηματική αποστολή στον κλάδο για τον οίνο και τα ποτά

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 6/3/2012

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ συντονιστής του δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network - Hellas οργανώνει επιχειρηματική αποστολή στην έκθεση οίνου και ποτών PROWEIN 2012, μεταξύ 4-6 Μαρτίου 2012. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του κλάδου οίνου και ποτών θα έχουν την ευκαρία:
  • Να εξευρευνήσουν πιθανές εξαγωγές σε ξένες αγορές.
  • Να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους με εταιρίες του ενδιαφέροντός τους από άλλες χώρες. Πληροφορίες Για πληροφορίες και δήλωση συμμερτοχής, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τον κ. Παναγιώτη Ιγνατιάδη (ignatiadis@help-forward.gr) Τηλ.: 2810 39 19 54 email:ignatiadis@help-forward.gr Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ).

     

    Πόρισμα

    PROWEIN 2012:Σημαντική ελληνική παρουσία με 59 Ελληνικές επιχειρήσεις εκθέτες Η ProWein είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά με περισσότερους από 3.600 εκθέτες, 40.000 επισκέπτες από 46 χώρες και 1000 δημοσιογράφους από όλο το κόσμο. 59 ελληνικές επιχειρήσεις (4 από την Περιφέρεια Κρήτης) συμμετείχαν στην έκθεση και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20 συναντήσεις με επιχειρήσεις από Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Τουρκία και Γερμανία. Από τις συναντήσεις που πραγμαποιήθηκαν ιδιαίτερα με Γάλλους και Ιταλούς οινοπαραγωγούς έγινε αντιληπτό ότι η καινοτομία στο κλάδο της οινοποιίας απαιτεί νέες ποικιλίες, νέες μεθόδους παραγωγής και πρωτοποριακούς τρόπους προώθησης σε μεγάλη κλίμακα. Μικρές εκτάσεις, λίγα χρήματα για έρευνα και ανάπτυξη, μεμονωμένες ενέργειες προώθησης δεν είναι αρκετά για να ανταγωνιστεί κάποιος οινοπαραγωγός από την Ευρώπη τα φτηνά κρασιά του Νέου Κόσμου (Αργεντινή, Χιλή κτλ). Επαφές με ελληνικές επιχειρήσεις έδειξαν τη ανάγκη ολοκληρωμένης στρατηγικής της ελληνικής οικονομίας στη ενιαία αγορά (single market)στη Ευρώπη καθώς επίσης και τη ίδρυση ενός κέντρου επιχειρησιακής έρευνας (Single Market Research Centre) για τις επιπτώσεις της ενιαίας αγοράς για τις ελληνικές επιχειρήσεις.