Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

SIAL Match 2012: Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα των τροφίμων-ποτών.

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 24/10/2012

Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων διοργανώνεται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τροφίμων-ποτών SIAL 2012 στο Παρίσι, 22-24 Οκτωβρίου 2012. Τόσο η έκθεση τροφίμων όσο και η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (SIAL Match) απευθύνονται σε επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων, όπως παραγωγούς, διανομείς καθώς επίσης και ερευνητικούς φορείς που ασχολούνται με την τεχνολογία τροφίμων, όπως πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. H εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων διοργανώνεται από το εμπορικό επιμελητήριο της Valencia και υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network. Η έκθεση Η έκθεση SIAL είναι η σπουδαιότερη διεθνής έκθεση τροφίμων - ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Για το 2012 έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη 3000 εκθέτες. Η καινοτομία είναι ο κύριος πόλος έλξης των επισκεπτών, αφού η έκθεση παραδοσιακά αποτελεί πλατφόρμα παρουσίασης των πλέον καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για καταστήματα τροφίμων, βιομηχανίες μαζικής εστίασης, επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, βιομηχανίες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, αλλά και ό,τι αφορά στους κλάδους των αλκοολούχων ποτών, χυμών, εμφιαλωμένων νερών και ροφημάτων, καθώς και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε θέματα εξοπλισμού και μηχανημάτων για τη βιομηχανία τροφίμων και τους συναφείς κλάδους. SIAL Match 2012 Η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων SIAL Match απευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς δραστηριοποιούμενους στον κλάδο των τροφίμων με θεματικό επίκεντρο τα εξής:
 • Παραγωγή & επεξεργασία τροφίμων
 • Γεωργία
 • Logistics/μεταφορές
 • Εμπορία τροφίμων και Γαστρονομία
 • Παροχή υπηρεσιών
 • Χρηματοδότηση Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους - εν δυνάμει - συνεργάτες τόσο σε εμπορικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο, να ενδυναμώσουν τις επαφές τους καθώς και να δουν από κοντά τις νέες τάσεις, τεχνολογικές και μη, της αγοράς. Για να δείτε τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει συμμετοχή πατήστε εδώ. Χρονοδιάγραμμα 30 Σεπτεμβρίου 2012: Προθεσμία εγγραφής και υποβολής επιχειρηματικού/ τεχνολογικού προφίλ. 15 Οκτωβρίου 2012: Προθεσμία για προγραμματισμό συναντήσεων. 22-24 Οκτωβρίου 2012: Διεξαγωγή εκδήλωσης. Για συμμετοχή & περισσότερες πληροφορίες Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Παναγιώτη Ιγνατιάδη (ignatiadis@help-forward.gr), τηλ. 2810 391954, προκειμένου να λάβουν οδηγίες για την διαδικασία συμμετοχής τους στην εκδήλωση ή για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση. To Δίκτυο ΠΡΑΞΗ συντονίζει τη συμμετοχή των ελληνικών οργανισμών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην έκθεση, ως συντονιστής της ελληνικής κοινοπραξίας του Enterprise Europe Network.

   

  Πόρισμα

  Με τη παρουσία 15 επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων SIAL MATCH 2012 που διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης SIAL 2012 στο Παρίσι . Οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα μέσω των επιχειρηματικών συναντήσεων να προσεγγίσουν νέους πελάτες και να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν αρκετές επιχειρήσεις από τη Λατινική Αμερική που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ποιοτικά τρόφιμα και ποτά. Πραγματοποιήθηκαν 30 επιχειρηματικές συναντήσεις ενώ στη έκθεση συμμετείχαν 154 ελληνικές επιχειρήσεις. Η επόμενη έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από 19-24 Οκτωβρίου 2014