Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Fruit Logistica 2013: Διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα των φρούτων και λαχανικών

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 9/2/2013

Στο πλαίσιο της έκθεσης για την προώθηση φρούτων και λαχανικών Fruit Logistica 2013 το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλος του Enterpise Europe Network - Hellas συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων FRUITLOGISTICAB2BMatch για την πραγματοποίηση διμερών συναντήσεων μεταξύ ελληνικών και ξένων εταιριών του τομέα, στις 6-8 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, Γερμανία. Η Έκθεση Η έκθεση αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση για τη προώθηση φρούτων και λαχανικών στο κόσμο και στα προϊόντα που προβάλλονται όπως φρέσκα φρούτα, ξηρά φρούτα, εξωτικά φρούτα, λαχανικά, οργανικά προϊόντα, μπαχαρικά, καρυκεύματα, ξηροί καρποί, κλπ. Η τελευταία διοργάνωση σημείωσε νέο ρεκόρ συμμετοχής με περισσότερους από 56.000 επισκέπτες από 139 χώρες να βρίσκονται εκεί για να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου των οπωροκηπευτικών. Χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι όχι μόνο ο διεθνής της χαρακτήρας, αλλά και το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου. Οι συμμετέχοντες στη έκθεση θα έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της παγκόσμιας αγοράς για την προμήθεια και την μεταφορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Ωφέλη συμμετοχής Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους - εν δυνάμει - συνεργάτες τόσο σε εμπορικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο, να ενδυναμώσουν τις επαφές τους καθώς και να παρακολουθήσουν από κοντά τις νέες τάσεις, τεχνολογικές και μη, της αγοράς. Για να δείτε τις επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη έκθεση, πατήστε εδώ. Χρονοδιάγραμμα
  • 15 Ιανουαρίου 2013: Προθεσμία εγγραφής και υποβολής επιχειρηματικού προφίλ.
  • 28 Ιανουαρίου 2013: Προθεσμία για προγραμματισμό συναντήσεων.
  • 06- 08 Φεβρουαρίου 2013: Διεξαγωγή διμερών επαφών. Πληροφορίες Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Παναγιώτη Ιγνατιάδη (ignatiadis@help-forward.gr), τηλ. 2810 391954, προκειμένου να λάβουν οδηγίες για την διαδικασία συμμετοχής τους στην εκδήλωση, να κανονίσουν κατ' ιδίαν επαφές με συνεργάτες της επιλογής τους ή για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.

     

    Πόρισμα

    Με την παρουσία 30 επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων FRUIT LOGISTICA MATCH 2013 που διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης FRUIΤ LOGISTICA 2013 στο Βερολίνο. Οι ελληνικές επιχειρήσεις προέρχονταν από τον κλάδο της τυποποίησης και συσκευασίας νωπών οπωροκηπευτικών. Οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα μέσω των επιχειρηματικών συναντήσεων να προσεγγίσουν νέους πελάτες και να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες. Η εγχώρια παραγωγή τυποποιημένων νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων παρουσιάζει άνοδο τα τελευταία χρόνια με τις εξαγωγές να αποσπούν μερίδιο 45% επί της συνολικής παραγωγής. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν αρκετές επιχειρήσεις από τη Λατινική Αμερική που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ποιοτικά φρούτα και λαχανικά. Πραγματοποιήθηκαν 30 επιχειρηματικές συναντήσεις ενώ στην έκθεση συμμετείχαν 31 ελληνικές επιχειρήσεις. Η επόμενη έκθεση για τα φρούτα και λαχανικά θα πραγματοποιηθεί από 04-07 Σεπτεμβρίου 2013 στο Χονγκ Κονγκ.