Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Mobile World Congress 2013: Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 28/2/2013

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών/τεχνολογικών συνεργασιών στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετάσχουν στη διεθνή εκδήλωση τεχνολογικών - επιχειρηματικών συναντήσεων, στο πλαίσιο της έκθεσης Mobile World Congress 2013, τη μεγαλύτερη έκθεση στο είδος της, η οποία πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη μεταξύ 25-27 Φεβρουαρίου 2013. Η εκδήλωση επιχειρηματικών - τεχνολογικών συναντήσεων διοργανώνεται από τον ισπανικό οργανισμό ACC1Ó, τμήμα του Καταλανικού Υπουργείου Καινοτομίας, υπό την αιγίδα του Enterprise Europe Network με την ενεργό συμμετοχή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, μέλους του Enterprise Europe Network - Hellas. Η Έκθεση Η Mobile World Congress 2013 αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και περιλαμβάνει:
  • Έκθεση με περίπου 1.500 εκθέτες που παράγουν προϊόντα αιχμής
  • Συνέδριο με ομιλητές και προσκεκλημένους από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες (40 sessions)
  • Τελετή απονομής βραβείων για τις πιο καινοτομικές λύσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και των εφαρμογών της
  • Σεμινάρια για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στις τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 η έκθεση συγκέντρωσε συμμετέχοντες και επισκέπτες από 205 χώρες. Έδωσε τη δυνατότητα σε περίπου 1400 εκθέτες και 12.500 developers να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις εφαρμογές τους και προσέλκυσε περισσότερους από 60.000 επισκέπτες. Εκδήλωση επιχειρηματικών - τεχνολογικών συναντήσεων Δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες επισκέπτες της έκθεσης να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να επιδιώξουν συναντήσεις με άλλους ενδιαφερόμενους, μέσα σε οργανωμένο πλαίσιο. Στην εκδήλωση του περασμένου έτους, συμμετείχαν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις, από 27 κράτη και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.300 προκαθορισμένες συναντήσεις με σκοπό την επιχειρηματική και τεχνολογική συνεργασία. Η συμμετοχή στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων κοστίζει 310 αντί 699 ευρώ και περιλαμβάνει το βασικό εισιτήριο εισόδου για την έκθεση με δικαίωμα επίσκεψης σε όλα τα περίπτερα και καθ’όλη τη διάρκειά της. Συμπληρωματικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν εδώ τις διαβαθμίσεις των εισιτηρίων εισόδου της έκθεσης. Πληροφορίες συμμετοχής Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συναντήσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέχρι τις 18.01.2013 με τον κ. Κωνσταντίνο Καραμάνη, karamanis@help-forward.gr ή τον κ. Βασίλη Αργυρούλη, argyroulis@help-forward.gr, στο τηλέφωνο 210 3607690.

     

    Πόρισμα

    Στην έκθεση Mobile World Congress είχαμε δύο δράσεις σχετικές με το ΕΕΝ. Πρώτα την εκδήλωση τεχνομεσιτείας που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 6 συμμετεχόντων που κατέθεσαν 16 προτάσεις συνεργασίας (cooperation profiles) και είχαν 40 διμερείς συναντήσεις. Δεύτερον είχαμε για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη έκθεση, την συμμετοχή 10 Ελληνικών εταιρειών και φορέων με εθνικό περίπτερο. Αυτοί δυστυχώς δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στην εκδήλωση τεχνομεσιτείας και έτσι αποφασίστηκε σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους από το ΕΕΝ να γίνει παράλληλη επιχειρηματική αποστολή. Συμμετείχαν 12 ξένες εταιρείες και συνάντησαν 10 Ελληνικές σε 29 συναντήσεις.