Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

CeBIT Future Match 2013: Διεθνής Εκδήλωση Επιχειρηματικών-Τεχνολογικών Συναντήσεων στον Τομέα της Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 10/3/2013

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών - τεχνολογικών συνεργασιών στον τομέα της Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετέχουν στη Διεθνή Εκδήλωση Τεχνολογικών - Επιχειρηματικών Συναντήσεων Future Match 2013, από 5-9 Μαρτίου 2013 στο Ανόβερο της Γερμανίας. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης CeBIT από το Enterprise Europe Network Niedersachsen-Hamburg-Schleswig-Holstein, με την ενεργό συμμετοχή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas. Η φετινή διοργάνωση Τεχνολογικών - Επιχειρηματικών Συναντήσεων Future Match 2013 πραγματοποιείται στον ειδικό εκθεσιακό χώρο Future Parκ, στις εγκαταστάσεις της CeBIT και απευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς:
 • Ηλεκτρονικής/ Μικροηλεκτρονικής
 • Τηλεπικοινωνίες
 • Τεχνολογία & Ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων
 • Δικτυακή τεχνολογία & εφαρμογές
 • Εφαρμογές λογισμικού
 • Πολυμέσα
 • Hλεκτρονικές Υπηρεσίες (e-services)
 • Συστήματα πληροφορικής με οικολογικό προσανατολισμό. Η CeBIT, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να προσελκύσει τους σημαντικότερους εκπροσώπους του χώρου της Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ευρώπης. Κατά διάρκεια της διοργάνωσης του έτους 2012 στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 4.150 εκθέτες και 330.000 επισκέπτες,το Δίκτυο Enterprise Europe Network πραγματοποίησε εκδήλωση με περισσότερες από 1.500 προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (one-to-one meetings) με σκοπό τη διερεύνηση ενδεχόμενης συνεργασίας ή την επέκταση σε νέες αγορές. Οφέλη συμμετοχής Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν νέους πελάτες, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους και να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές - τεχνολογικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση αποτελεί ιδανικό μέσο προώθησης και προβολής νέων τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί από ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Διαδικασία εγγραφής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο έως τις 18 Φεβρουαρίου 2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση argyroulis@help-forward.gr ή karamanis@help-forward.gr. Επίσης θα λάβουν οδηγίες για την υποβολή του επιχειρηματικού-τεχνολογικού τους προφίλ προκειμένου να προγραμματίσουν έγκαιρα τις κατ'ιδίαν συναντήσεις με εταίρους της επιλογής τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις απαιτούν την επιβεβαίωση και από τα δύο μέρη και διεξάγονται σε προκαθορισμένο χώρο και ώρα, σύμφωνα με την διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων. Κόστος εγγραφής Το κόστος εγγραφής στην εκδήλωση επιχειρηματικών - τεχνολογικών συναντήσεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς ανέρχεται στα 110,00 Ευρώ και περιλαμβάνει εισιτήρια για ελεύθερη ημερήσια είσοδο στο χώρο της έκθεσης για δύο άτομα. Φέτος υπάρχει ειδική προσφορά για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός του τομέα ΤΠΕ (π.χ. στην υγεία, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην ενέργεια, κλπ.) η οποία αφορά στη δωρεάν εγγραφή τους στην εκδήλωση FutureMatch. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αναζητούν τεχνολογικές λύσεις από τον τομέα ΤΠΕ μέσω του προφίλ που θα υποβάλλουν. Πληροφορίες Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την εκδήλωση και την οργάνωση της συμμετοχής σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα στελέχη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, Βασίλη Αργυρούλη ή Κώστα Καραμάνη στο τηλέφωνο 210 360 7690.

   

  Πόρισμα

  Στην έκθεση CeBIT 2013 είχαμε την εκδήλωση τεχνομεσιτείας που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 11 συμμετεχόντων που κατέθεσαν 41 προτάσεις συνεργασίας (cooperation profiles) και είχαν 69 διμερείς συναντήσεις. Είχαμε επίσης για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη έκθεση, την συμμετοχή 14 Ελληνικών εταιρειών και φορέων με εθνικό περίπτερο. Μαζί με το συνάδελφο Β.Αργυρούλη υποστηρίχθηκαν και οι εταιρείες του περιπτέρου με επιπλέον συναντήσεις που έγιναν εκεί. Υπήρξε στενή συνεργασία με τους συνδέσμους εταιρειών πληροφορικής (ΣΕΠΕ και ΣΕΠΒΕ) και αναμένονται θετικά αποτελέσματα.