Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Hannover Messe: Technology Cooperation Days 2013

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 11/4/2013

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών/τεχνολογικών συνεργασιών στον τομέα των τεχνολογιών της Βιομηχανικής Ενεργειακής Απόδοσης θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετάσχουν στη διεθνή εκδήλωση τεχνολογικών - επιχειρηματικών συναντήσεων Technology Cooperation Days 2013. Η εκδήλωση Β2Β πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Hannover Messe 2013, στo Αννόβερο, Γερμανία μεταξύ 9-11 Απριλίου 2013. Η διεθνής εκδήλωση Technology Cooperation Days 2013 διοργανώνεται από το Enterprise Europe Network Niedersachsen (NBank) σε συνεργασία με μέλη του δικτύου Enterprise Europe Network και τα ευρωπαϊκά προγράμματα C-Energy+ and GBE-Factory και με την ενεργό συμμετοχή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, μέλους του Enterprise Europe Network-Hellas. Η Έκθεση Η έκθεση Hannover Messe είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στο χώρο του βιομηχανικού εξοπλισμού και των βιομηχανικών τεχνολογιών. To 2012 περισσότεροι από 5000 εκθέτες από 65 κράτη και περίπου 185.000 επισκέπτες έδωσαν σε αυτή την έκθεση το παρόν προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του βιομηχανικού εξοπλισμού και να οργανώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Οφέλη συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών - τεχνολογικών συναντήσεων Οι Έλληνες επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους καθώς και να διερευνήσουν πιθανές διακρατικές συνεργασίες με ενδιαφερόμενους από τον ευρωπαϊκό χώρο, μέσα σε ένα οργανωμένο πλαίσιο προκαθορισμένων συναντήσεων. H εκδήλωση μεταφοράς τεχνολογίας φέτος θα επικεντρωθεί σε τεχνολογίες και λύσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε εργοστάσια καθώς και στη βιομηχανική παραγωγή. Συγκεκριμένα εστιάζει σε:
 • Ενεργειακή απόδοση και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε βιομηχανικά κτίρια και εγκαταστάσεις
 • Ενεργειακή απόδοση σε εργοστάσια και βιομηχανική παραγωγή
 • Νανο-και μικροτεχνολογίες για την ενεργειακή απόδοση
 • Τεχνολογία Υλικού για την ενεργειακή απόδοση
 • Υπηρεσίες, συμβουλές, ευκαιρίες για χρηματοδότηση σε εφαρμογές ενεργειακής απόδοσης
 • Παρουσίαση ιδεών και προτάσεων με στόχο την δημιουργία ερευνητικών συνεργασιών για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Διαδικασία εγγραφής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο έως τις 25 Μαρτίου επικοινωνώντας με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ώστε να λάβουν οδηγίες για την υποβολή του επιχειρηματικού-τεχνολογικού τους προφίλ και να προγραμματίσουν έγκαιρα τις κατ'ιδίαν συναντήσεις με εταίρους της επιλογής τους. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν επιβεβαίωσης και από τα δύο μέρη και διεξάγονται σε προκαθορισμένο χώρο και ώρα, σύμφωνα με την διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων. Κόστος συμμετοχής Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων είναι 89 Ευρώ. Πληροφορίες συμμετοχής Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συναντήσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέχρι τις 25/03/2013 με την κα. Δέσποινα Αδαμίδου, e-mail adamidou@help-forward.gr ή στο τηλέφωνο 2103607690.

   

  Πόρισμα

  Στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων Technology Cooperation Days 2013 συμμετείχαν περισσότεροι από 280 οργανισμοί από 18 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Κίνα, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Μεξικό, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες). Αιτήθηκαν 834 διμερείς συναντήσεις εκ των οποίων έλαβαν χώρα οι 567. Στην διοργάνωση της εκδήλωσης βοήθησαν 35 ΕΕΝ Partners από 12 χώρες. Επιπλέον, έγιναν 13 individual guided tours σε επιλεγμένους Γερμανούς εκθέτες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιχειρηματικών συναντήσεων πραγματοποιήθηκε HORIZON 2020 FORUM με συνδρομή των Γερμανών NCPs Energy, SME, NMP.