Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

VINEXPO 2013 International Match: Διεθνής εκδήλωση τεχνολογικών / επιχειρηματικών συναντήσεων στον κλάδο του οίνου

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 19/6/2013

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών/τεχνολογικών συνεργασιών στον κλάδο του οίνου θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετάσχουν στη διεθνή εκδήλωση τεχνολογικών-επιχειρηματικών συναντήσεων VIVEXPO2013 International Match. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης VINEXPO2013, στο Bordeaux, Γαλλία, μεταξύ 18-19 Ιουνίου 2013. Η διεθνής εκδήλωση τεχνολογικών-επιχειρηματικών συναντήσεων VINEXPO2013 διοργανώνεται από το Chamber of Commerce and Industry of Aquitaine, με την ενεργό συμμετοχή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, μέλους του Enterpise Europe Network-Hellas. Η Έκθεση Η VINEXPO αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση για το κρασί στο κόσμο. Η τελευταία διοργάνωση σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής με περισσότερους από 48.000 επισκέπτες από 148 χώρες οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να ενημερωθούν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου του οίνου. Οφέλη συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών-τεχνολογικών συναντήσεων Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του κλάδου του οίνου θα έχουν την ευκαιρία:
  • να διερευνήσουν δυνατότητες για πιθανές εξαγωγές σε ξένες αγορές
  • να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους με εταιρείες του ενδιαφέροντος τους σε άλλες χώρες Διαδικασία εγγραφής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου επικοινωνώντας με το ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΞΗ,ώστε να λάβουν οδηγίες για την υποβολή του επιχειρηματικού-τεχνολογικού τους προφίλ και να προγραμματίσουν έγκαιρα τις κατ'ιδίαν συναντήσεις με εταίρους τις επιλογής τους. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν επιβεβαίωσης και από τα δύο μέρη και διεξάγονται σε προκαθορισμένο χώρο και ώρα, σύμφωνα με την διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων. Πληροφορίες συμμετοχής Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Παναγιώτη Ιγνατιάδη, e-mail (ignatiadis@help-forward.gr) ή στο τηλέφωνο 2810391954.

     

    Πόρισμα

    Στους επαγγελματίες του οίνου η έκθεση VINEXPO δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η ετήσια έκθεση που διοργανώνεται στο Bordeaux της Γαλλίας αποτελεί σταυροδρόμι συνάντησης και παρουσίασης νέων τάσεων και καινοτομιών στο χώρο του οίνου. To Unique Selling Point της έκθεσης το μαρτυρά ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών (50.000 επισκέπτες από 135 χώρες το 2013). Η διημερίδα επιχειρηματικών επαφών VINEXPO 2013 διοργανώθηκε από 5 εταίρους του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΕΕΝ με την ενεργή συμμετοχή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και είχε το ρόλο του καταλύτη στη διαδικασία αναζήτησης νέων αγορών, συμφωνιών με αγοραστές και προώθηση προϊόντων σε οργανωμένες αναδυόμενες αγορές, για τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν. Στην εκδήλωση πήραν μέρος 134 επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και 4 από την Ελλάδα που συμμετείχαν και ως εκθέτες στην επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΟΠΕ. Δύο ήταν τα κύρια συμπεράσματα των συναντήσεων: 1) H αυξανόμενη αγορά της Ρωσίας και της Κίνας όπου υπολογίζεται ότι ο ρυθμός αύξησης της αγοράς θα φτάσει το 53% μέχρι το 2020. Η αύξηση αυτή σημαίνει και νέες προκλήσεις για τις ελληνικές επιχειρήσεις οίνου που θα πρέπει πέρα από την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών κρασιών να δράσουν καινοτομώντας στο χτίσιμο αποτελεσματικών δικτύων εφοδιαστικής αλυσίδας (Supply chain logistics). 2) Η επικράτηση των χωρών της Λατινικής Αμερικής (Χιλή και Αργεντινή) στον παγκόσμιο χάρτη. Οι χώρες αυτές κατάφεραν με εθνική στρατηγική στην καλλιέργεια και παραγωγή ποιοτικών κρασιών σε χαμηλό κόστος να ξεπεράσουν παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο (πχ Οπόρτο, Bordeaux, κτλ) και είναι έτοιμες να κατακτήσουν την Ασία τα επόμενα χρόνια. Η επόμενη έκθεση VINEXPO θα πραγματοποιηθεί στο Χονγκ Κονγκ από 27-29 Μάιου 2014.