Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Anuga Matchmaking 2013: Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα των τροφίμων και ποτών

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 8/10/2013

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών / τεχνολογικών συνεργασιών στον τομέα των τροφίμων και ποτών θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία, 6 - 8 Οκτωβρίου 2013, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών ANUGA. Η εκδήλωση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συναντήσεων διοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Βαλένθιας, με την ενεργό συμμετοχή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, μέλους του Enterprise Europe Network-Hellas. Λίγα λόγια για την έκθεση Η έκθεση ANUGA αποτελεί τη σπουδαιότερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών. To 2011 στην έκθεση συμμετείχαν 6.600 εκθέτες από 100 χώρες και περισσότεροι από 155.000 εμπορικοί επισκέπτες από 180 χώρες. Η έκθεση αποτελεί πλατφόρμα παρουσίασης των πλέον καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν καταστήματα τροφίμων, βιομηχανίες μαζικής εστίασης, επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, βιομηχανίες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, καθώς και τους κλάδους των αλκοολούχων ποτών, χυμών, εμφιαλωμένων νερών και ροφημάτων. Προβάλλονται, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας σε θέματα εξοπλισμού και μηχανημάτων για τη βιομηχανία τροφίμων και των συναφών κλάδων. Οφέλη συμμετοχής στην επιχειρηματική αποστολή Μέσω της αποστολής οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα:
  • Nα προσεγγίσουν νέους πελάτες
  • Να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα
  • Να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους
  • Να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές / τεχνολογικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο. Διαδικασία συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε κάνοντας απευθείας εγγραφή στην ειδική ιστοσελίδα της εκδήλωσης επιχειρηματικών συναντήσεων: http://www.b2match.eu/anugamatchmaking2013 είτε επικοινωνώντας με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ στα παρακάτω τηλέφωνα. Για τη συμμετοχή και την πραγματοποίηση συναντήσεων δεν υπάρχει κόστος. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής καλύπτονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Σημαντικές ημερομηνίες 20 Σεπτεμβρίου: Προθεσμία υποβολής προφίλ συνεργασίας 16-23 Σεπτεμβρίου: Online επιλογή διμερών συναντήσεων 6-8 Οκτωβρίου: Επιχειρηματικές συναντήσεις Περισσότερες πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα αρμόδια στελέχη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ: Παναγιώτης Ιγνατιάδης Τηλ.:2810 391954 (Ηράκλειο Κρήτης) Ε-mail: ignatiadis@help-forward.gr Βάγια Πιτέλη Τηλ.: 2310 552791 (Θεσσαλονίκη) E-mail: piteli@help-forward.gr

     

    Πόρισμα

    Στην εκδήλωση συμμετείχαν 44 ελληνικές επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκαν περίπου 70 διμερείς συναντήσεις μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων από χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής. Στόχος των συναντήσεων ήταν η ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασιών. Κύριο ζητούμενο των συμμετεχόντων ήταν η ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων για την αύξηση των πωλήσεων και των εξαγωγών. Προϊόντα υψηλής ποιότητας και μοναδικής διατροφικής αξίας που παράγονται στη χώρα μας, όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, ποτά, αρτοποιήματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, κονσερβοποιημένα φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, κατεψυγμένα ψάρια, αποτέλεσαν θέματα συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων. Άλλα θέματα συζήτησης ήταν η προσέλκυση επενδύσεων, η αναζήτηση πρώτων υλών, η βελτίωση των προϊόντων και η ανάπτυξη νέων. Πολλοί από τους συμμετέχοντες εκδήλωσαν την πεποίθηση ότι η εκδήλωση θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν νέες συνεργασίες.