Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

TO DESIGN 2013: Διεθνής εκδήλωση τεχνολογικών-επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα του σχεδίου και της μεταποίησης

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 28/6/2013

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών/τεχνολογικών συνεργασιών στον τομέα της οικολογικής καινοτομίας θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετάσχουν στη διεθνή εκδήλωση τεχνολογικών-επιχειρηματικών συναντήσεων TO DESIGN . Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Interreg Alcotra EDEN, στο Τορίνο, στις 28 Ιουνίου 2013. Η διεθνής εκδήλωση TO DESIGN 2013 διοργανώνεται από το Torino Chamber of commerce σε συνεργασία με το Unioncamere Piemonte υπό την αιγίδα του Enterprise Europe Network ALPS . Την εκδήλωση υποστηρίζει και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas. Οφέλη συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών-τεχνολογικών συναντήσεων Οι συμμετέχοντες - κατασκευαστικές εταιρείες και σχεδιαστές - θα έχουν την δυνατότητα να διερευνήσουν πιθανές μορφές συνεργασίες μεταξύ τους καθώς και:
 • να προτείνουν νέους, εναλλακτικούς και βιώσιμους τρόπους παραγωγής
 • να προτείνουν τη δημιουργία ευέλικτων προϊόντων (που υπόκεινται στη δημιουργική παρέμβαση του καταναλωτή)
 • να ανοιχτούν σε νέες αγορές ή να δραστηριοποιηθούν και σε άλλους τομείς παραγωγής Διαδικασία εγγραφής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο έως τις 14 Ιουνίου κάνοντας εγγραφή στο http://www.b2match.eu/todesign2013/participants/new,ώστε να λάβουν οδηγίες για την υποβολή του επιχειρηματικού-τεχνολογικού τους προφίλ και να προγραμματίσουν έγκαιρα τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εταίρους της επιλογής τους. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν επιβεβαίωσης και από τα δύο μέρη και διεξάγονται σε προκαθορισμένο χώρο και ώρα, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων. Κόστος συμμετοχής Η συμμετοχή στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων είναι δωρεάν. Σημαντικές ημερομηνίες
 • 14 Ιουνίου 2013: Προθεσμία εγγραφής και υποβολής προφίλ
 • 20 Ιουνίου 2013: Προθεσμία επιλογής των διμερών συναντήσεων
 • 26 Ιουνίου: Ανακοίνωση προγράμματος προκαθορισμένων συναντήσεων
 • 28 Ιουνίου: Διμερείς συναντήσεις Πληροφορίες Δίκτυο ΠΡΑΞΗ Τηλ. 2103607690 praxi@help-forward.gr

   

  Πόρισμα

  Το όφελος για τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην ημερίδα επιχειρηματικών επαφών ΤΟ Design 2013 ήταν η ενεργή προώθηση του σχεδίου σαν εργαλείο καινοτομίας με σκοπό την ενθάρρυνση των συνεργειών μεταξύ καινοτόμων σχεδιαστών και παραγωγικών επιχειρήσεων. Η σωστή χρήση του σχεδίου (good design) και των εργαλείων του υποβοηθούν την περιβαλλοντική αναβάθμιση προϊόντων και υπηρεσίων με παράλληλο σεβασμό της ανάγκης για ανανεώσιμες πηγές και ενδογενείς πόρους. Οι ανάγκες των χρηστών, οι φιλοδοξίες τους για νέα προϊόντα και υπηρεσίες βασισμένα στις δικές τους απαιτήσεις, είναι η αφετηρία και το επίκεντρο των δραστηριοτήτων των σχεδιαστών στην καινοτομική διαδικασία. Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν τους χρήστες στη διαδικασία της συν-δημιουργίας (co-creation) αναπτύσσοντας εργαλεία και μεθοδολογίες που βοηθούν τις ΜΜΕ στην κατανόηση των απαιτήσεων του χρήστη, στην ανάλυση της αγοράς και το σχεδιασμό μελλοντικών προϊόντων. Με τη διαδικασία αυτή (user driven innovation), οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που παράγονται από τη βιομηχανία είναι πιο φιλικές προς τον χρήστη και τον τελικό καταναλωτή και πολλές φορές ξεπερνούν τις προσδοκίες που προσφέρουν οι τεχνολογικές καινοτομίες όσον αφορά την παραγωγή, το κόστος και την αισθητική.