Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Mission for Growth to Israel (22-23 October 2013)

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 23/10/2013

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλος του Enterprise Europe Network προσκαλεί εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον ευρωπαϊκό χώρο, να συμμετάσχουν στη διεθνή αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ στις 22 και 23 Οκτώβρη 2013. Η αποστολή αποτελεί πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιου επιτρόπου για θέματα επιχειρήσεων κ. Antonio Tajani. Το Ισραήλ αποτελεί μία από τις πιο ανταγωνιστικές οικονομίες παγκοσμίως. Υψηλό ποσοστό καινοτομίας, έντονη επιχειρηματικότητα και μερικοί από τους καλύτερους ερευνητικούς οργανισμούς, συνθέτουν το προφίλ της οικονομίας του. Οφέλη συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών-τεχνολογικών συναντήσεων Η αποστολή έχει σαν στόχο να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες εταιρείες, καθώς και τους ερευνητικούς οργανισμούς, να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ μέσα από διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις σε συγκεκριμένους τομείς. Συγκεκριμένα εστιάζει σε :
 • Τεχνολογίες περιβάλλοντος (νερό, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείριση εδάφους κτλ)
 • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
 • Υλικά
 • Διαστημικές τεχνολογίες
 • Ασφάλεια
 • Επεξεργασμένα αγροτικά προϊόντα
 • Μόδα
 • Τεχνολογίες αυτοκίνησης
 • Venture Capital Διαδικασία συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο έως τις 30 Αυγούστου 2013, υποβάλλοντας το προφίλ τους πατώντας εδώ . Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την συμμετοχή σας. Κόστος συμμετοχής Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα μετάβασης και διαμονής. Η ΕΕ θα οργανώσει κρατήσεις σε ξενοδοχεία και θα καλύψει το κόστος της εσωτερικής μετακίνησης. Οι πολίτες της ΕΕ χρειάζονται μόνο το διαβατήριο τους για να ταξιδέψουν στο Ισραήλ. Περισσότερες πληροφορίες Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Κων/νο Καραμάνη (Karamanis@help-forward.gr , 210 3608093).

   

  Πόρισμα

  Η διοργάνωση του «Mission for Growth» ήταν πρωτοβουλία του αντιπροέδρου σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network. Οι Ελληνικές εταιρείες συνόδευσαν τον αντιπρόεδρο της ΕΕ, τον κ.Ταγιάνι, σε εκδηλώσεις γνωριμίας με την τοπική πολιτική και επιχειρηματική κοινότητα. Η εκδήλωση τεχνομεσιτείας «Mission for Growth» στις 22/10/2013 είχε τα εξής αποτελέσματα. Συμμετέχουσες εταιρείες στην αποστολή: 10 (από τις 18 που δήλωσαν συμμετοχή). Αριθμός συναντήσεων: 32. Η συγκεκριμένη δράση, συνδυαζόταν με επισκέψεις την επόμενη ημέρα (23/10/2013) σε Ισραηλινές εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, 3 Ελληνικές εταιρείες, συναντήθηκαν με 10 Ισραηλινές.