Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Σεμινάριο για την οικολογική γαστρονομία (Slow food) : Παραδείγματα και προοπτικές από την Κύπρο

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 18/12/2013

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα την οικολογική γαστρονομία (slow food), στις 18 Δεκεμβρίου 2013. Στόχος του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση της ιδέας της οικολογικής γαστρονομίας στις επιχειρήσεις και τους φορείς της Κρήτης και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα επιχειρηματικού σχεδιασμού και οργάνωσης βασισμένα στην οικολογική γαστρονομία. Λίγα λόγια για το Slow Food Το Slow Food (www.slowfood.com) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1989 στην Ιταλία με στόχο να αντισταθμίσει την εξάπλωση της ταχυφαγίας και της ομοιομορφίας της τροφής. Βασίζεται στην ιδέα της οικολογικής γαστρονομίας, στην οποία η διατροφή διατηρεί τον τοπικό πολιτιστικό χαρακτήρα της και παράγεται με βιώσιμες μεθόδους και σεβασμό στον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον. Αποτελείται από 150.000 μέλη σε 160 χώρες. Στην Κύπρο η τοπική οργάνωση Slow Food ιδρύθηκε πριν δέκα περίπου χρόνια και έχει οργανώσει ποικίλες οργανώσεις με στόχο την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας να αναγνωρίζει, να υποστηρίζει αλλά και να απαιτεί φαγητό που είναι καλό, καθαρό και τίμιο. Το Slow Food προωθεί ακόμη την ποικιλία των γεύσεων, τις βιολογικές καλλιέργειες, τους μικρούς και ποιοτικούς παραγωγούς, τις βιώσιμες προσεγγίσεις στο ψάρεμα και την κτηνοτροφία. Περισσότερες πληροφορίες Παναγιώτης Ιγνατιάδης Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (Γραφείο Κρήτης) ΕΤΕΠ Κρήτης Τηλ:2810 391954 ignatiadis@help-forward.gr