Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Mission for Growth Πορτογαλία: Διεθνής Εκδήλωση για Επιχειρηματικές Συνεργασίες στην Πορτογαλία

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 29/11/2013

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλος του Enterprise Europe Network προσκαλεί εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον ευρωπαϊκό χώρο, να συμμετάσχουν στη διεθνή αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στην Λισσαβόνα στις 29 Νοεμβρίου 2013 στο πλαίσιο της διημερίδας Αναπτυξιακή Στρατηγική - Ευρώπη 2020: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Πορτογαλία . Η αποστολή αποτελεί πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιου Επιτρόπου για για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα κ. Antonio Tajani. Η πρωτοβουλία στοχεύει στη συνεργασία επιχειρήσεων από την Πορτογαλία με επιχειρήσεις από χώρες εντός και εκτός Ευρώπης σε τομείς που συνεισφέρουν σημαντικά στην εγχώρια ανάπτυξη. Απευθύνεται, κυρίως, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς που επιθυμούν να αναπτύξουν και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον ευρωπαϊκό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 2 Οκτωβρίου και, μέχρι στιγμής, περισσότερες από 300 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β). Οφέλη συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών-τεχνολογικών συναντήσεων Η αποστολή έχει σαν στόχο να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες εταιρείες, καθώς και τους ερευνητικούς οργανισμούς, να δραστηριοποιηθούν στην Πορτογαλία μέσα από διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις σε συγκεκριμένους τομείς. Συγκεκριμένα εστιάζει σε :
 • Θαλάσσια Οικονομία
 • Υγεία
 • Τουρισμό
 • Εξαρτήματα αυτοκινήτου
 • Αεροναυτικά Εξαρτήματα
 • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
 • Γεωργία και Τρόφιμα
 • Βιομηχανία Χαρτιού και Πολτοποίηση Χαρτιού
 • Κέντρα Παροχής Κοινών Υπηρεσιών. Διαδικασία συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο έως τις 30 Οκτωβρίου 2013, υποβάλλοντας το προφίλ τους πατώντας εδώ και επιλέγοντας το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (GR-PRAXI) ως Support Office. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την συμμετοχή σας. Κόστος συμμετοχής Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα μετάβασης και διαμονής. Περισσότερες πληροφορίες Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Κων/νο Καραμάνη (karamanis@help-forward.gr , 210 3608093).

   

  Πόρισμα

  Η διοργάνωση του «Mission for Growth» ήταν πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΕΕ σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network. Η εκδήλωση τεχνομεσιτείας «Mission for Growth» που έλαβε χώρα στις 29/11/2013 είχε τα εξής αποτελέσματα. Συμμετέχουσες εταιρείες στην αποστολή: 4 (από 6 εγγεγραμμένες). Αριθμός συναντήσεων: 33. Στην εκδήλωση που έγινε, από πλευράς μας συμμετείχαν οι Κ.Καραμάνης και Γ.Παναγόπουλος προς υποστήριξη των Ελληνικών εταιρειών. Έγιναν επαφές με συναδέλφους του δικτύου ΕΕΝ και την ΕΕ. Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ δέχθηκε τις ευχαριστίες των Πορτογάλων διοργανωτών και της ΕΕ για την συμμετοχή του.