Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας

Gulfood 2014: Εξερχόμενη επιχειρηματική αποστολή στον τομέα των τροφίμων και ποτών στις χώρες του Κόλπου

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 26/2/2014

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών μέσω προκαθορισμένων διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β) στον τομέα των τροφίμων και ποτών θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην εξερχόμενη επιχειρηματική αποστολή κατά τη διάρκεια της έκθεσης Gulfood 2014 , η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι. H επιχειρηματική αποστολή διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, εταίρο του ευρωπαϊκού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network - Hellas σε συνεργασία με τα αντίστοιχα μέλη του Δικτύου από διάφορες χώρες της Ευρώπης. H Έκθεση Η διεθνής έκθεση Gulfood αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και είναι πόλος έλξης για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκταθούν εμπορικά στην Μέση Ανατολή, Νότια Ασία και Αφρική. Στατιστικά στοιχεία περασμένης διοργάνωσης (2013)
 • Σύνολο εκθετών: 4.200
 • Εθνικά περίπτερα 110
 • Σύνολο εκθεσιακού χώρου 113.398 τ.μ.
 • Σύνολο εμπορικών επισκεπτών 77.609 από 152 χώρες Προβαλλόμενα προϊόντα*
 • Τρόφιμα**
 • Xυμοί-αναψυκτικά
 • Eξοπλισμός*** μαζικής εστίασης ξενοδοχείων, restaurant και cafe. Η καινοτομία (τεχνολογική και μη) είναι ο κύριος πόλος έλξης των επισκεπτών, δεδομένου ότι η έκθεση παραδοσιακά αποτελεί πλατφόρμα παρουσίασης των πλέον καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με εφαρμογή σε βιομηχανίες και καταστήματα γρήγορης εστίασης. Oφέλη συμμετοχής Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν in-situ για τις τεχνολογίες αιχμής (τεχνολογική καινοτομία) σε θέματα εξοπλισμού και μηχανημάτων γρήγορης παραγωγής τροφίμων καθώς επίσης και να προσεγγίσουν θέματα οργάνωσης και προβολής προϊόντων και υπηρεσιών (μη τεχνολογική καινοτομία). Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα:
 • Να προσεγγίσουν νέους πελάτες και να διερευνήσουν την πιθανότητα διεθνών συνεργασιών
 • Να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει.
 • Nα εντοπίσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα καθώς και να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους. Χρονοδιάγραμμα
 • 30 Ιανουαρίου 2014: Προθεσμία υποβολής επιχειρηματικών προφίλ
 • 20 Φεβρουαρίου 2014: Προθεσμία για προγραμματισμό συναντήσεων
 • 24-26 Φεβρουαρίου 2014: Διεξαγωγή επιχειρηματικής αποστολής Κόστος συμμετοχής H συμμετοχή στην εξερχόμενη επιχειρηματική αποστολή είναι δωρεάν. Εν τούτοις, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν τα κόστη μετάβασης και διαμονής τους. Πληροφορίες Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Παναγιώτη Ιγνατιάδη, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για τη δυνατότητα συμμετοχής καθώς και για να προγραμματίσουν συναντήσεις με τους εταίρους της επιλογής τους. Παναγιώτης Ιγνατιάδης Δίκτυο ΠΡΑΞΗ /Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) Ηράκλειο, Κρήτη Τηλ.: 2810 391954 Fax: 2810391908 e-mail: ignatiadis@help-forward.gr *Μετά από απόφαση των διοργανωτών της Gulfood 2014: **Στον τομέα των τροφίμων δεν περιλαμβάνονται τα είδη ζαχαροπλαστικής, για τα οποία υπάρχει πλέον η εξειδικευμένη έκθεση SWEET & SNACK MIDDLE EAST στις 9-12 Νοεμβρίου 2014 που γίνεται παράλληλα με τις εκθέσεις SPECIALTY FOOD και SEAFEX. ***Στον τομέα του εξοπλισμού δεν περιλαμβάνονται τα μηχανήματα συσκευασίας και τα μηχανήματα βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων για τα οποία επίσης δημιουργήθηκε η εξειδικευμένη έκθεση GULFOOD MANUFACTURING που γίνεται παράλληλα με τις προαναφερόμενες εκθέσεις τροφίμων στις 9-12 Νοεμβρίου 2014.