Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Επιστήμη & Τεχνολογία τροφίμων: Μεταφορά τεχνολογίας από το εργαστήριο στην αγορά & Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 12/11/2015

Διεθνείς συναντήσεις γνωριμίας με ερευνητές & Workshops

Συναντήσεις γνωριμίας με ερευνητές από το εξωτερικό θα έχουν στις 12 Νοεμβρίου ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και πανεπιστήμια / ερευνητικά κέντρα που ενδιαφέρονται να βρουν εταίρους για συμμετοχή σε συνεργατικά Ευρωπαϊκά έργα έρευνας και καινοτομίας του Ορίζοντα 2020 ενόψει του νέου προγράμματος εργασίας για την Κοινωνική Πρόκληση 2 και συγκεκριμένα τον κλάδο των τροφίμων. Ακόμη οι εταιρίες που πρόκειται να συμμετάσχουν στις συναντήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ερευνητές για ενδιαφέρουσες τεχνολογίες και μεθοδολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στις δραστηριότητες τους.  

Οι συναντήσεις θα λάβουν μέρος στο πλαίσιο του μεγάλου συνεδρίου της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων  EFFoST Conference 2015 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων συνδιοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network – Hellas στις 12 Νοεμβρίου, μεταξύ 12:00 - 15:00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel και εστιάζει στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Αειφορία

- Ασφάλεια Τροφίμων

- Διαχείριση  Αποβλήτων

- Ποιοτικός Έλεγχος τροφίμων

- Τυποποίηση & Πιστοποιήσεις

 

Παράλληλα workshops

Παράλληλα με τις επιχειρηματικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τα εξής workshops:

1) Healthy food design: New strategies and opportunities

2) Workshop Improving communication of/about food innovation and sustainability for small-scale food producers

Τα workshops απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και βιομηχανίες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα καινοτομίας σε προϊοντικό και τεχνολογικό επίπεδο σε όλο το φάσμα της επισιτιστικής αλυσίδας με γνώμονα τις ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών και την εμπορική επιτυχία.

Συνέδριο

Η συμμετοχή στα workshops και το networking event είναι δωρεάν. Για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος για μια μέρα στο συνέδριο http://www.effostconference.com υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε προνομιακή τιμή.

Πληροφορίες συμμετοχής

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, κ. Γιώργο Παναγόπουλο, τηλ: 210 3607690, email: panagopoulos@help-forward.gr μέχρι την 1η Νοεμβρίου.