Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

CeBIT Future Match 2016: Διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών - τεχνολογικών συναντήσεων στον τομέα της Πληροφορικής

Ημερομηνίες Εκδήλωσης: 14 έως 18/3/2016

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης τεχνολογικών/επιχειρηματικών συνεργασιών στον τομέα της Πληροφορικής θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, οργανισμοί και ερευνητικά εργαστήρια που θα συμμετάσχουν στη διεθνή εκδήλωση b2b συναντήσεων, Future Match 2016, η οποία λαμβάνει χώρα από τις 14 έως 18 Μαρτίου 2016 στο Αννόβερο της Γερμανίας. Η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης CeBIT 2016.

CeBIT 2016

Η έκθεση CeBIT 2016 αποτελεί την μεγαλύτερη εκδήλωση διεθνώς στο χώρο της Πληροφορικής και αναμένεται να προσελκύσει τους σημαντικότερους εκπροσώπους του χώρου που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του έτους 2015 η εκδήλωση προσέλκυσε περισσότερους από 3.300 εκθέτες από 70 διαφορετικές χώρες και 221.000 επισκέπτες αποκλειστικά από τον χώρο της Πληροφορικής. 

Εκδήλωση επιχειρηματικών – τεχνολογικών συναντήσεων

Η εκδήλωση b2b συναντήσεων, διοργανώνεται από το Enterprise Europe Network Niedersachsen και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network - Hellas, το οποίο υποστηρίζει ενεργά την συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε ειδικό εκθεσιακό χώρο, στις εγκαταστάσεις της CeBIT και απευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται κυρίως στους παρακάτω τομείς:
•    Ηλεκτρονικής/ Μικροηλεκτρονικής
•    Τηλεπικοινωνίες
•    Τεχνολογία & ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων
•    Δικτυακή τεχνολογία & εφαρμογές
•    Εφαρμογές λογισμικού
•    Πολυμέσα
•    Hλεκτρονικές Υπηρεσίες (e-services)
•    Συστήματα πληροφορικής με οικολογικό προσανατολισμό
•    Ευφυής ανάλυση και προστασία δεδομένων (Datability).

Οφέλη συμμετοχής
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν νέους πελάτες, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους και να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές - τεχνολογικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση αποτελεί ιδανικό μέσο προώθησης και προβολής νέων τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί από ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Στην εκδήλωση του περασμένου έτους, συμμετείχαν περισσότεροι από 284 οργανισμοί και επιχειρήσεις, από 31 διαφορετικά κράτη και πραγματοποίησαν περισσότερες από 1.240 προκαθορισμένες συναντήσεις με σκοπό την διερεύνηση προοπτικών επιχειρηματικής και τεχνολογικής συνεργασίας ή την επέκταση σε νέες αγορές.

Διαδικασία συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών – τεχνολογικών συναντήσεων

Η επιλογή των προκαθορισμένων συναντήσεων γίνεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και βασίζεται στην εισαγωγή κατάλληλου επιχειρηματικού / τεχνολογικού / ερευνητικού προφίλ που θα αναφέρεται σε προσφορά ή ζήτηση συνεργασίας. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν επιβεβαίωσης και από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη και γίνονται σε προκαθορισμένο χώρο και ώρα, σύμφωνα με την διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων.

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, το αργότερο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2016 για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες.

Κόστος εγγραφής

Η συμμετοχή στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων κοστίζει 110 € και περιλαμβάνει το βασικό εισιτήριο εισόδου για την έκθεση. Στην εκδήλωση υπάρχει ειδική προσφορά για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός του τομέα ΤΠΕ (π.χ. στην υγεία, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην ενέργεια, κλπ.), η οποία περιλαμβάνει τη δωρεάν εγγραφή τους στην εκδήλωση Future Match. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αναζητούν τεχνολογικές λύσεις από τον τομέα ΤΠΕ μέσω του προφίλ που θα υποβάλλουν.

Σημαντικές ημερομηνίες

28.02.2016: Προθεσμία υποβολής προφίλ συνεργασίας. 
01.02.2016 - 29.02.2016: Online επιλογή διμερών συναντήσεων.
14.03.2016: Έναρξη εκδήλωσης.

Πληροφορίες

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ
Κωνσταντίνος Καραμάνης | karamanis@help-forward.gr, 210 3608057

Ηρακλής Καραντώνης | karantonis@help-forward.gr, 2810 391979

 

Πόρισμα

Συμμετοχή στην εκδήλωση τεχνομεσιτείας FutureMatch. Η συγκεκριμένη εκδήλωση προσέλκυσε 3 Ελληνικές εταιρείες. Οι προαναφερόμενοι αποδέκτες, είχαν 5 διμερείς συναντήσεις με διεθνείς εταιρείες και οργανισμούς.