Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Διεθνής εκδήλωση τεχνολογικών - επιχειρηματικών συναντήσεων στις Τεχνολογίες Γενικής Εφαρμογής [EU Brokerage Event on KET in Horizon 2020]

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 12/5/2016

Eυκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης τεχνολογικών και επιχειρηματικών συνεργασιών σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών περιοχών με έμφαση στις τεχνολογίες γενικής εφαρμογής (KETs) θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι ερευνητικοί οργανισμοί που θα συμμετέχουν στη διεθνή εκδήλωση τεχνολογικών-επιχειρηματικών συναντήσεων EU Brokerage Event on KET, που διεξάγεται την 12η Μαΐου 2016 στο Favorite Parkhotel Mainz, στο Μάιντς της Γερμανίας (το Μάιντς βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, 30 λεπτά με το τρένο ή το αυτοκίνητο).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network – Hellas, σε συνεργασία με τα  Γαλλικά και τα Γερμανικά Εθνικά Σημεία Επαφής (NCPs), το Enterprise Europe Network Rheinland-Pfalz, και το Enterprise Europe Network της Αλσατίας.

Η εκδήλωση τεχνολογικών - επιχειρηματικών συναντήσεων αναμένεται να προσελκύσει σημαντικούς εκπροσώπους από το χώρο της βιομηχανίας και της έρευνας που δραστηριοποιούνται στις Τεχνολογίες Γενικής Εφαρμογής (Key Enabling Technologies) και επιθυμούν να στοχεύσουν στις επικείμενες προσκλήσεις ενδιαφέροντος στα παρακάτω πεδία:

- Νανοτεχνολογίες και προηγμένα υλικά
- Βιοτεχνολογία
- Προηγμένη βιομηχανική παραγωγή και μεταποίηση
- Ενεργειακή απόδοση στα κτίρια (PPP EeB)
- Εργοστάσια του Μέλλοντος (PPP FoF)
- Βιώσιμες βιομηχανικές διεργασίες (PPP SPIRE)
- Πιλοτικές δοκιμές

Οφέλη συμμετοχής
Η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία για επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς να δικτυωθούν και να αναζητήσουν ερευνητικούς συνεργάτες για τη συμμετοχή τους σε ερευνητικές κοινοπραξίες στον Ορίζοντα 2020, το νέο Πρόγραμμα-Πλαίσιο της Ε.Ε. για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι θεματικές προτεραιότητες του 2017 για το Πρόγραμμα NMBP (Work Programme 2016–2017). Επίσης, οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια προκαθορισμένων συναντήσεων με αντίστοιχους φορείς, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες για έργα και να ανταλλάξουν απόψεις με σκοπό τη μελλοντική συνεργασία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των προκηρύξεων του 2017.

Κόστος εγγραφής                                                                                                                                                                                                 Η συμμετοχή στην εκδήλωση τεχνολογικών-επιχειρηματικών συναντήσεων είναι δωρεάν.

Διαδικασία εγγραφής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί μας για να οργανώσουμε τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση (μέχρι και 31 Ιανουαρίου).

Χρονοδιάγραμμα                                                                                                                                                                                              Εγγραφές: 11 Ιαν. - 31 Μαρτίου (ΠΡΟΣΟΧΗ: οι εγγραφές είναι πολύ πιθανό να κλείσουν νωρίτερα λόγω μεγάλης συμμετοχής!)
Επιλογή συναντήσεων: 4 Απριλίου – 2 Μαΐου
Διεξαγωγή εκδήλωσης: 12 Μαΐου

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Βασίλη Αργυρούλη, τηλ.: 210 360 7690.

 

Πόρισμα

Την Πέμπτη 12/05/2016, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ συμμετείχε ως συν-διοργανωτής στην εκδήλωση τεχνομεσιτείας EU KETS brokerage event, που διοργανώθηκε επίσης στο Μάιντς από το δίκτυο των εθνικών σημείων επαφής, με 7 έλληνες συμμετέχοντες.