Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Παρουσίαση ευρωπαϊκού επενδυτικού προγράμματος "ΚΑΤΑΝΑ: Καινοτόμος επιταχυντής και συνέργειες στην αγροτεχνολογία"

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 2/2/2017

Καινοτόμες ιδέες και προϊόντα από τον αγροτεχνολογικό τομέα αναζητά το KATANAPROJECT.eu, ένα «έξυπνο» πρόγραμμα χρηματοδότησης ιδεών, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας διοργανώνεται εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα και για όσους αναζητούν κεφάλαια και υποστήριξη. Η εκδήλωση θα λάβει μέρος στις 2 Φεβρουαρίου, στον 5ο όροφο του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, το απόγευμα 5-7μμ. Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

>> Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Το έργο ΚΑΤΑΝΑ έχει ως στόχο να προωθήσει καινοτόμες και έξυπνες ιδέες, οι οποίες μπορούν να προέρχονται από φυσικά πρόσωπα, startup ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ολόκληρη την Ευρώπη. Οι ιδέες θα πρέπει να βασίζονται στην αξιοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών για την παραγωγή αγροδιατροφικών προϊόντων, καθώς αναζητούνται οι εταιρείες που θα ηγηθούν των εξελίξεων στο χώρο της αγροτεχνολογίας.

Ο τελικός στόχος είναι να υπάρξουν 10 καινοτόμες κοινοπραξίες, οι οποίες θα λάβουν χρηματοδότηση 100.000 ευρώ έκαστη, με απαραίτητη την προϋπόθεση να προχωρήσουν στο στάδιο της υλοποίησης.

Η καινοτομία είναι το βασικό συστατικό του προγράμματος με χρήση εργαλείων όπως η πρωτοποριακή αίτηση συμμετεχόντων με βίντεο, η Peer to Peer αξιολόγηση και το reward crowdfunding. Ακόμα πιο ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι οι 10 προτάσεις που θα επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης της πλατφόρμας equity crowdfunding OpenCircle της εταιρείας Parnasse για την εξεύρεση επιπλέων κεφαλαίων από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Το πρόγραμμα ΚΑΤΑΝΑ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οργανώνεται από την ακόλουθη ομάδα από εταιρείες : Bwcon (Γερμανία), Agro Business Park (Δανία), Food+I (Ισπανία), Vojvodina ICT Cluster (Σερβία), Polo Tecnologico di Pordenone (Ιταλία), BioSens (Σερβία), KPAD (Βρετανία), InoSens (Σερβία),  digital worx  (Γερμανία), το European Federation of Food Science & Technology (EFFoST) και 4 ελληνικά μέλη: AgroApps, Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, Parnasse- OpenCircleProject και Synelixis.

Για πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site http://katanaproject.eu ή επικοινωνήστε με: Βιργινία Κουτρούμπα για την Parnasse SA (τηλ. 2103601333 virginia.koutroubas@opencircleproject.com)