Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς φορείς και επιχειρήσεις τουρισμού της Κίνας

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 19/1/2018

 

 

Επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς φορείς και επιχειρήσεις τουρισμού της Κίνας θα έχουν την ευκαρία να πραγματοποιήσουν ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ημερίδας για τη συνεργασία Ευρώπης-Κίνας στον τομέα του τουρισμού για το 2018 , που θα πραγματοποιηθεί στη Βενετία της Ιταλίας στις 19/01/2018. Η εγγραφή στην εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει το συνεδριακό μέρος και την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2017  από το παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.eutravelpartnerships.org/events/launch-of-the-2018-eu-china-tourism-year-2018-venice-january-19th-2018/

Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν στις 06/03/2018 στο Βερολίνο (με έμφαση στον ομαδικό τουρισμό, Group Tourism) κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΙΤΒ 2018 καθώς και σε ειδική εκδήλωση επιχειρηματικής συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 13/04/2018 στο Πεκίνο (με έμφαση στον οικογενειακό τουρισμό, Family Tourism).

Το έτος τουρισμού ΕΕ-Κίνας (2018)  είναι μία ευκαιρία για την ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία να διερευνήσει την κινεζική αγορά, καθώς η Κίνα παραμένει η σημαντκότερη αγορά του μέλλοντος για τον τουρισμό στη Ευρώπη. Ωστόσο οι μέθοδοι και οι πρακτικές που οι Κινέζοι τουρίστες προσελκύονται και φιλοξενούνται, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες τους στην Ευρώπη είναι ζήτημα κεντρικής σημασίας. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική αγορά στον κόσμο όσον αφορά τις δαπάνες και η δεύτερη μεγαλύτερη σε ό,τι αφορά τα ταξίδια εξερχόμενου ταξιδιού. Τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν ενισχύσει τη θέση τους σε αυτή την αγορά, φθάνοντας τα 10.1 εκατομμύρια Κινέζους επισκέπτες το 2015, αντιπροσωπεύοντας το 13% του συνόλου των εξερχόμενων ταξιδιών από την Κίνα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις τάσεις της Κινέζικης Τουριστικής Αγοράς, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη για τη συνεργασία Ε.Ε- Κίνας για το έτος 2018 μπορείτε να βρείτε εδώ, καθώς επίσης και το video της εκδήλωσης για τη συνεργασία Ε.Ε-Κίνας στο Τουρισμό στο πλαίσιο του έργου World Bridge Tourism που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στις 03/11/2016, κατά τη διάρκεια της έκθεσης WTM 2016.

Περισσότερες πληροφορίες: Παναγιώτης Ιγνατιάδης, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/Γραφείο Κρήτης, email: ignatiadis@praxinetwork.gr, Τηλ: 2810 391954

 

Πόρισμα

Στις 19/01/2018 το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ συμμετείχε στην εναρκήρια συνάντηση για τη συνεργασία Ευρώπης-Κίνας στον τομέα του τουρισμού για το 2018 που οργανώθηκε στη Βενετία. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις του έτους τουρισμού Ε.Ε-Κίνας , καθώς και καλές πρακτικές και στατιστικά στοιχεία. σε συνεργασία Ε.Ε-Κίνας σε θέματα μεταφορών, ηλεκτρονικού εμπορίου, αερομεταφορών, σχηματισμών εμπορικών δικτύων με τεχνολογίες ΤΠΕ, χρήση κινητής τηλεφωνίας για πώληση τουριστικών πακέτων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσω της τεχνολογίας POKEN να κλείσουν επιτόπιες F2F meetings. Στη συνάντηση και στα F2F meetings συμμετείχαν ακόμα 2 επιχειρήσεις από την Ελλάδα ( από το χώρο της ναυτιλίας και των οργανωμένων τουριστικών διακοπών) Μελλοντικές δράσεις: Πραγματοποίησα 3 συναντήσεις με Κινέζους tour operators που δραστηριοποιούνται στη Ευρώπη. Συναντήθηκα επίσης με τη κ. Αθανασοπούλου , Head of Tourism , Emerging and Creative Industries, που μου ζήτησε στοιχεία για τις δημιουργικές επιχειρήσεις στη Ελλάδα.