Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Επιχειρηματική Αποστολή στον τομέα των Τροφίμων και Ποτών στο Βιετνάμ

Ημερομηνίες Εκδήλωσης: 29/1 έως 3/2/2018

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών μέσω προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β) στον τομέα των Τροφίμων και Ποτών θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην  εξερχόμενη επιχειρηματική αποστολή στις 29/01-03/02/2018, στο Βιετνάμ.

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστής του Enterprise Europe Network – Hellas, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή, η οποία διοργανώνεται από το ΕU Vietnam Business Network (EVBA).

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της αποστολής θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου από την πόλη Χο Τσι Μιν και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο Ανοι.

 

Γιατί να συμμετάσχω;

- Το 2018 θα είναι η χρονιά που το Σύμφωνο Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Βιετνάμ τίθεται σε εφαρμογή. Το Σύμφωνο περιλαμβάνει την άρση όλων των δασμών (πλέον του 99%) στον τομέα Τροφίμων και Ποτών.

- To Βιετνάμ αποτελεί την 3η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ασία και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στο κόσμο.

- Ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 95 εκατομμύρια και με βάση τις σχετικές προβλέψεις θα φτάσει σχεδόν τα 100 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2020.

- Στην επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 συμμετείχαν 29 εταιρείες από 14 χώρες της ΕΕ. Διενεργήθηκαν περισσότερες από 400 επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) και πλέον του 25% αυτών οδήγησε σε σύναψη συμφωνίας.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα:

- Να προσεγγίσουν νέους πελάτες και  να διερευνήσουν τις πιθανότητες διεθνών συνεργασιών

- Να λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για την αγορά του Βιετνάμ από την επιχειρηματική ομάδα του ΕU Vietnam Business Network (EVBA)

- Να συμμετέχουν σε στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) που ανταποκρίνονται στο προφίλ και στις ανάγκες της επιχείρησης

- Να γνωρίσουν διανομείς, αγοραστές και συνεργάτες από το Βιετνάμ

- Να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε σημεία πώλησης, διανομής και σε επιχειρήσεις στο Βιετνάμ

- Να έρθουν σε επαφή με Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που έχουν συνάψει συμφωνίες και έχουν αναπτύξει εμπορικές σχέσεις στο Βιετνάμ για την ανταλλαγή εμπειριών και λήψη συμβουλών

- Να προχωρήσουν σε δικτύωση, συνεργασίες και διεύρυνση του δικτύου επαφών τους τόσο με εταιρείες από το Βιετνάμ αλλά και με Ευρωπαϊκές Εταιρείες από συναφείς κλάδους που θα συμμετέχουν στην επιχειρηματική αποστολή

 

Πρόγραμμα

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου

Άφιξη στην πόλη Χο Τσιν Μιν

Τρίτη 30 Ιανουαρίου

Information Session

Γεύμα εργασίας

Eπισκέψεις σε σημεία πώλησης και επιχειρήσεις

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

Β2Β συναντήσεις με δυνητικούς συνεργάτες

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου

Μετάβαση αεροπορικώς στο Ανοι

Επισκέψεις σε σημεία πώλησης και επιχειρήσεις

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

Β2Β συναντήσεις με δυνητικούς συνεργάτες

Δείπνο Εργασίας

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

Ημέρα Λήξης της Αποστολής

 

Κόστος Συμμετοχής

Tο κόστος ανέρχεται αρχικά σε 4,125 ευρώ ανά άτομο αλλά η συμμετοχή μέσω του Δικτύου ΠΡΑΞΗ εξασφαλίζει έκπτωση διαμορφώνοντας το ποσό σε 2,250 ευρώ για ένα άτομα και 920 ευρώ για δεύτερο.

Το παρεχόμενο πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει διαμονή για 5 ημέρες σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, κόστος οργάνωσης Β2Β συναντήσεων, παροχή διερμηνέων για τις Β2Β συναντήσεις, επισκέψεις σε επιχειρήσεις, πτήση από το Χο Τσι Μιν στο Ανοι, συμμετοχή σε σεμινάριο/α, 1 γεύμα και 1 δείπνο εργασίας, administration fees.

Το παρεχόμενο πακέτο δεν περιλαμβάνει τα αεροπορικά εισιτήρια από την Ελλάδα στο Βιετνάμ, το κόστος της βίζας καθώς και τα έξοδα ασφάλισης και μεταφοράς δειγμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, έως και την Παρασκευή 17/11, με τον κο. Κωνσταντίνο Συργιάννη, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, (e-mail: syrgiannis@praxinetwork.gr, τηλ: 210 3607690).