Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

3μερο σεμινάριο: Match and Develop a Start-up

Ημερομηνίες Εκδήλωσης: 23 έως 25/2/2018

Το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ και το Bizrupt διοργανώνουν τριήμερη εκδήλωση Match and Develop a Start-up στις 23-25 Φεβρουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (Βασιλικά Βουτών, Ηράκλειο, Κεντρικό Κτήριο 1ος Όροφος, Αίθουσες "Σ. Ορφανουδάκης" και "Α. Παγιατάκης").
 
Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τη γνώση, τα απαραίτητα εργαλεία και τις στρατηγικές που απαιτούνται μέσα από:

  • Mentoring από στελέχη επιτυχημένων startups (που έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση ή έχουν έσοδα) και από στελέχη της αγοράς με μεγάλη εμπειρία σε θέματα επιχειρηματικότητας.
  • Εξειδικευμένο workshop σε Νομικά θέματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση ιδέας καθώς και σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και σε θέματα business analytics.
  • Εξειδικευμένα workshops σε θέματα ενδιαφέροντος που τους αφορούν άμεσα όπως: Mockup design, UI/UX, Pitching.

Για τις ομάδες σε πιο αρχικό στάδιο θα δοθεί στήριξη για την:

  • Ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων (mentoring sessions), χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του καμβά επιχειρηματικού σχεδίου (business model Canvas).
  • Κατανόηση της έννοιας της οικοδόμησης μιας ομάδας εργασίας και πιθανή ενίσχυσή της με νέα μέλη
  • Υποστήριξη στην ανάπτυξη ενός mockup της επιχειρηματικής τους ιδέας και ικανοτήτων παρουσίασης (pitching)

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου οι επιχειρηματικές ιδέες θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή και θα αξιολογηθούν. Η καλύτερη ιδέα που θα αναδειχθεί θα επιβραβευθεί με tablet και με απευθείας συμμετοχή στη Β’ Φάση του επόμενου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας. Σε επιλεγμένες ομάδες θα δοθούν δωρεάν υπηρεσίες Microsoft, Amazon και Apifon. Την εκδήλωση υποστηρίζουν με την παρουσία τους στελέχη της Microsoft, του The People’s Trust, της εταιρείας Census, της δικηγορικής εταιρίας Λαμπαδάριος και Συνεργάτες και της Endeavor Greece. Το catering είναι χορηγία του Delivery.gr.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατώντας εδώ
 
Περισσότερες πληροφορίες: info@bizrupt.gr
 
Με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του ΟΠΑ».


► Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του τριήμερου "Match & Develop a Start-up" (23-25/2/2018) θα πραγματοποιηθεί warm-up workshop την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18:00, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), στο Ηράκλειο (seminar room 1, 1ος όροφος). Θα παρουσιαστεί από τον Αθανάσιο Βούρλα // Ηνίοχος Συμβουλευτική, η μεθοδολογία Business Model Canvas - εργαλείο ανάπτυξης business plan και business model.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2018 μέσω https://www.eventbrite.com/e/business-model-canvas-workshop-tickets-43018365088. Περισσότερες πληροφορίες στο 210 95 03 329 και στο info@bizrupt.gr


 

 

Πόρισμα

Η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς συμμετείχαν συνολικά 16 ομάδες δουλεύοντας πάνω σε μια επιχειρηματική ιδέα την οποία μετέτρεψαν σε επιχειρηματικό σχέδιο παρουσιάζοντάς το στην κριτική επιτροπή. Επίσης, συμμετείχαν επιπλέον άτομα τα οποία παρακολούθησαν τα workshops/tutorials και εκπαιδεύτηκαν σε σημαντικά θέματα για την επιχειρηματικότητα. Συνολικά συμμετείχαν 130 άτομα (46 την πρώτη ημέρα, 42 την δεύτερη και 42 την τρίτη ημέρα).