Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Climathon Heraklion : «Το Ηράκλειο απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής».

Ημερομηνίες Εκδήλωσης: 26 έως 27/10/2018

Τα Climathons είναι μια καινοτόμα πρωτοβουλία της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που οργανώνονται από το Climate-KIC, και μπορούν να θεωρηθούν πλέον παγκόσμιο κίνημα, καθώς τέτοιες δράσεις λαμβάνουν χώρα σε μεγάλα αστικά κέντρα ανά τον κόσμο. Σε αυτά ενεργοί πολίτες συγκεντρώνονται και συζητούν για ένα 24ώρο προκειμένου να διαπιστώσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή στην πόλη τους και να προτείνουν λύσεις.
Η πρώτη διοργάνωση Climathon στην Κρήτη  θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018. Το Climathon Heraklion θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου (Πλαστήρα & Ρωμανού), με θέμα «Το Ηράκλειο απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής».

Το  Climate-KIC είναι μια Ευρωπαϊκή κοινότητα γνώσης και καινοτομίας,και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας.Για την πόλη του Ηρακλείου τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Ομάδα Κοινωνικό-Εκπαιδευτικής Έρευνας και Καινοτομίας του Ι.Τ.Ε και ο  Δήμος Ηρακλείου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν άμεσα στην επίσημη ιστοσελίδα του Climathon Heraklion και το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Κάνε τώρα προεγγραφή και κράτησε τη θέση σου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/15PkTFawrWr8GN5CdLcSI-mrIcxm-F8IkZK0DrWMXPUI/edit