Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας

2nd Match and Develop a Start-up Heraklion

Ημερομηνίες Εκδήλωσης: 22 έως 24/2/2019

Το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, το H2B HUB και ο Οργανισμός Bizrupt σας προσκαλούν στο bootcamp Match and Develop a Startup που θα διεξαχθεί στις 15 & 22-24 Φεβρουαρίου 2019 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σκοπός του προγράμματος είναι να σας δώσει τη γνώση, τα απαραίτητα εργαλεία και την καθοδήγηση που απαιτούνται για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού σας σχεδίου μέσα από:

  • Mentoring από στελέχη επιτυχημένων startups (που έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση ή έχουν έσοδα) και από στελέχη της αγοράς με μεγάλη εμπειρία σε θέματα επιχειρηματικότητας.
  • Εξειδικευμένα workshops σε νομικά θέματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση ιδέας καθώς και σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και σε θέματα business analytics.

Για τις ομάδες σε πιο αρχικό στάδιο θα δοθεί στήριξη για την:

  • Ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων (mentoring sessions), χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του καμβά επιχειρηματικού σχεδίου (business model Canvas).
  • Κατανόηση της έννοιας της οικοδόμησης μιας ομάδας εργασίας και πιθανή ενίσχυσή της με νέα μέλη
  • Υποστήριξη στην ανάπτυξη ενός mockup της επιχειρηματικής τους ιδέας και ικανοτήτων παρουσίασης (pitching)

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου οι επιχειρηματικές ιδέες θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή και θα αξιολογηθούν. Η καλύτερη ιδέα που θα αναδειχθεί θα επιβραβευθεί με tablet και με απευθείας συμμετοχή της στη Β’ Φάση του επόμενου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας με παράλληλη πρόσβαση σε επιπρόσθετα σεμινάρια εκπαίδευσης και υποστηρικτικές υπηρεσίες του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε επιλεγμένες ομάδες θα δοθούν δωρεάν υπηρεσίες Amazon και Αpifon.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν με την παρουσία τους στελέχη του The People’s Trust, της Saint Startup, της εταιρείας Census, της δικηγορικής εταιρίας Λαμπαδάριος και Συνεργάτες και της Endeavor Greece. Θα παραστούν εκπρόσωποι venture capital funds και συνεργαζόμενων φορέων.

Το catering είναι χορηγία του Delivery.gr.

-> Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του τριήμερου bootcamp

-> Περισσότερες πληροφορίες: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, tto@praxinetwork.gr.


Σχετική καταχώριση: Warm-up workshop for the 2nd Match and Develop a Start-up Heraklion

 

Πόρισμα

Η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς συμμετείχαν συνολικά 22 ομάδες δουλεύοντας πάνω σε μια επιχειρηματική ιδέα την οποία μετέτρεψαν σε επιχειρηματικό σχέδιο παρουσιάζοντάς το στην κριτική επιτροπή. Επίσης, συμμετείχαν επιπλέον άτομα τα οποία παρακολούθησαν τα workshops/tutorials και εκπαιδεύτηκαν σε σημαντικά θέματα για την επιχειρηματικότητα. Από τις 22 ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή, τελικά 10 ομάδες προχώρησαν μέχρι το τέλος και παρουσίασαν (elevator pitch) την επιχειρηματική τους ιδέα ενώπιον της κριτικής επιτροπής. Συνολικά συμμετείχαν 88 άτομα (31 την πρώτη ημέρα, 36 την δεύτερη και 21 την τρίτη ημέρα).