Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας

Ελληνο-Γερμανικό Ψηφιακό Επιχειρηματικό Φόρουμ

Ημερομηνίες Εκδήλωσης: 2 έως 5/6/2020

Hero

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης τεχνολογικών και επιχειρηματικών συνεργασιών σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών περιοχών θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετέχουν στο Ελληνο-Γερμανικό Ψηφιακό Επιχειρηματικό Φόρουμ που διεξάγεται μέσω ειδικής πλατφόρμας διασύνδεσης από την Τρίτη 2 Ιουνίου έως και Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.
 
Το virtual event διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network – Hellas, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας Βερολίνου και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο . Η εκδήλωση στοχεύει στην ουσιαστική αξιοποίηση των επαφών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του «Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ - Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων», στις 9 Μαρτίου στο Βερολίνο, αλλά και της γενικότερης επιχειρηματικής συνεργασίας στο πλαίσιο των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Η ψηφιακή εκδήλωση τεχνολογικών - επιχειρηματικών συναντήσεων αναμένεται να προσελκύσει σημαντικούς εκπροσώπους από το χώρο της βιομηχανίας και της έρευνας που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς:

  • Ενέργεια
  • Ανανεώσιμες πηγές
  • Περιβάλλον
  • Προηγμένες τεχνολογίες και καινοτόμος επιχειρηματικότητα

Οφέλη συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν νέους συνεργάτες και πελάτες, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους και να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές - τεχνολογικές-ερευνητικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση αποτελεί ιδανικό μέσο προώθησης και προβολής νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί από ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Κόστος εγγραφής 

Η συμμετοχή στο virtual event τεχνολογικών-επιχειρηματικών συναντήσεων είναι δωρεάν (η ηλεκτρονική εγγραφή στον επίσημο ιστοχώρο της διοργάνωσης είναι υποχρεωτική).
 
Διαδικασία εγγραφής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον επίσημο ιστοχώρο της διοργάνωσης: Ελληνο-Γερμανικό Ψηφιακό Επιχειρηματικό Φόρουμ
Επίσης θα λάβουν οδηγίες για την υποβολή του επιχειρηματικού-τεχνολογικού τους προφίλ προκειμένου να προγραμματίσουν έγκαιρα τις ψηφιακές συναντήσεις με εταίρους της επιλογής τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις απαιτούν την επιβεβαίωση και από τα δύο μέρη και διεξάγονται σε προκαθορισμένη ώρα, σύμφωνα με την διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων.

Χρονοδιάγραμμα 
Εγγραφές: 11 Μαΐου - 1 Ιουνίου
Επιλογή συναντήσεων: 11 Μαΐου – 5 Ιουνίου 
Διεξαγωγή εκδήλωσης: 2 – 5 Ιουνίου  


Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

τον κ.Καραμάνη Κωνσταντίνο 
τηλ.: 210 360 7690, και

τον κ.Ηρακλή Καραντώνη 
τηλ.: 2810 338974

 

Πόρισμα

Απολογισμός: Participants: 207 Meetings: 319 Μέσα από το αρχείο excel που εξήχθη από την πλατφόρμα, και με το κατάλληλο φιλτράρισμα, προκύπτουν τα ακόλουθα: -Είχαμε 253 συμμετέχοντες, από 97 Γερμανικές εταιρείες/οργανισμούς και 156 Έλληνες. Υπάρχει διαφορά από το νούμερο 207 γιατί στο εσωτερικό σύστημα προσμετρώνται όλοι (ακόμη και αυτοί που ακύρωσαν ή δεν συμμετείχαν τελικά). Κανονικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νούμερο 207. -Συναντήσεις είχαν 157 συμμετέχοντες (50 συμμετέχοντες είχαν δηλώσει αποκλειστικά τις ομιλίες). -Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 319 συναντήσεις (φαίνονται ακριβώς στο επισυναπτόμενο) από τις οποίες οι 170 ήταν μεταξύ Ελλήνων συμμετεχόντων με ξένους οργανισμούς και εταιρίες.