Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 26/1/2006

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ σας προσκαλεί σε επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος το διάστημα 23-26 Ιανουαρίου 2006. Η αποστολή οργανώνεται με την υποστήριξη του Ισραηλινού Συνδέσμου Βιομηχανιών, του Ισραηλινού Ινστιτούτου Εξαγωγών και Διεθνών Συνεργασιών, της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τελ Αβίβ. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να διερευνήσουν οι ελληνικές εταιρίες τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει η αγορά του Ισραήλ στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων και των joint-ventures και να αναζητήσουν επωφελείς συμφωνίες. Οι τομείς όπου παρουσιάζονται δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας είναι κυρίως:
 • κατασκευές και έργα υποδομής,
 • τεχνολογίες περιβάλλοντος,
 • τηλεπικοινωνίες,
 • προϊόντα νέων τεχνολογιών,
 • φαρμακευτικά,
 • τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα,
 • τουρισμός. Στην επίσκεψη κύριο βάρος θα δοθεί στην οργάνωση συναντήσεων με τοπικές εταιρίες, την προετοιμασία και τον συντονισμό των οποίων θα αναλάβουν οι τοπικοί επιχειρηματικοί φορείς με την συμβολή του Εμπορικού Ακολούθου της Ισραηλινής Πρεσβείας και του Έλληνα Εμπορικού Ακολούθου στο Τελ Αβίβ. Επίσης, θα υπάρχει η ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν το προφίλ των ελληνικών εταιριών που εκπροσωπούν κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού φόρουμ, καθώς και η δυνατότητα επισκέψεων στην έδρα ή στα εργοστάσια ισραηλινών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αποστολή θα αναχωρήσει την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου (χαράματα) και θα επιστρέψει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2006 (πρωί). Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι, ύστερα από συνεννοήσεις με την Πρεσβεία του Ισραήλ, θα παρασχεθεί πλήρης και συνεχής υπηρεσία ασφαλείας με φροντίδα της Κυβέρνησης του Ισραήλ καθόλη τη διάρκεια των κινήσεων της ελληνικής αποστολής. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2005 επιστρέφοντας συμπληρωμένη τη συνημμένη φόρμα συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείστε μαζί μας.

   

  Πόρισμα

  Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος το διάστημα 23-26 Ιανουαρίου 2006, προσκαλώντας ελληνικές επιχειρήσεις (και συνδρομητές των υπηρεσιών του) να λάβουν μέρος σε αυτή. Σκοπός της συμμετοχής μας ήταν η διερεύνηση πιθανοτήτων τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και ισραηλινών επιχειρήσεων σε μια σειρά από τομείς (κατασκευές και έργα υποδομής, τεχνολογίες περιβάλλοντος, τηλεπικοινωνίες, προϊόντα νέων τεχνολογιών, φαρμακευτικά, τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα, τουρισμός). Συνολικά μετείχαν 13 ελληνικές επιχειρήσεις και 45 ισραηλινές, πραγματοποιώντας συνολικά περισσότερες από 85 συναντήσεις μεταξύ τους. Ειδικότερα, το ΠΡΑΞΗ πραγματοποίησε 11 συναντήσεις με ισραηλινές εταιρείες, η πλειοψηφία των οποίων από τον τηλεπικοινωνιακό και συμβουλευτικό κλάδο. Στο πλαίσιο των διοργάνωσης της επιχειρηματικής αποστολής πραγματοποιήθηκε και το Business Forum “Development of Trade and Investment between Greece and Israel”, παρουσία του Έλληνα οικονομικού και εμπορικού ακόλουθου στο Ισραήλ, εκπροσώπων ισραηλινών φορέων εμπορίου και διεθνούς συνεργασίας καθώς και ισραηλινών εταιρειών. Το Forum περιελάμβανε την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας μεταξύ ελληνοισραηλινών επιχειρηματικών φορέων καθώς και σύντομες παρουσιάσεις των ελληνικών εταιριών που μετείχαν στην αποστολή.