Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Μεταφορές και Αεροναυτική: Ημερίδα για τη νέα προκήρυξη του 7ουΠΠ

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 17/3/2008

Τo Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο στη θεματική προτεραιότητα Μεταφορές και Αεροναυτική (Transport and Aeronautics), διοργανώνει σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ημερίδα ενημέρωσης με θέμα:
«7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα & Τεχνολογική Ανάπτυξη. Παρουσίαση της Δεύτερης Προκήρυξης της Θεματικής Προτεραιότητας 7: Transport and Aeronautics»
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Αμφιθέατρο Πολυμέσων του Συγκροτήματος Κεντρικής Βιβλιοθήκης), μεταξύ 14:00 - 18:00.
Πληροφορίες πρόσβασης & χάρτης
Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας Δηλώστε συμμετοχή
Παρουσιάσεις ημερίδας
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν να παρουσιάσουν ερευνητικές προτάσεις τους που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας στις περιοχές Transport & Aeronautics για την τρέχουσα πρόσκληση. Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να αποτελέσει ευκαιρία για ανεύρεση συνεργατών, για δικτύωση ή αφορμή για ευρύτερη συζήτηση μιας ερευνητικής ιδέας μεταξύ οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν σχετική φόρμα παρουσίασης RTD_Proposal.ppt (περισσότερες πληροφορίες στο Δελτίο Συμμετοχής)
Φόρμα παρουσίασης RTD_Proposal.ppt
Σημειώνεται ότι το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τα ευρωπαϊκά Προγράμματα - Πλαίσια Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης από το 1998 κατόπιν ανάθεσης από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Ενόψει του νέου κύκλου προκηρύξεων του 7ου Προγράμματος Πλαισίου το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ έχει ξεκινήσει μια σειρά ημερίδων ενημέρωσης για τις θεματικές προτεραιότητες NMP, Security, Space, Transport και INCO, για τις οποίες έχει οριστεί Εθνικό Σημείο Επαφής.

 

Πόρισμα

Τo Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο στη θεματική προτεραιότητα Μεταφορές και Αεροναυτική (Transport and Aeronautics), διοργάνωσε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενημερωτική ημερίδα στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε η 2η προκήρυξη της θεματικής προτεραιότητας 7. Κύριοι ομιλητές της ημερίδας ήταν: 1. ο Δρ. Dietrich Knoerzer, της γενικής διεύθυνσης έρευνας, ο οποίος ανέπτυξε τις θεματικές ενότητες 7.1: Αεροναυπηγική και Εναέριες Μεταφορές και 7.2: Αειφόρες Επίγειες Μεταφορές 2. ο Δρ. Βασίλης Κωστόπουλος, Εθνικός Εκπρόσωπος στον τομέα των μεταφορών και αεροναυτικής, ο οποίος παρουσίασε τα στατιστικά της 1ης προκήρυξης της θεματικής προτεραιότητας 7 3. η Δρ. Ζ. Μαριόλη-Ρήγα, προϊσταμένη του τομέα Έρευνας & Σχεδίασης Προϊόντων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, η οποία μίλησε για το Joint Technology Initiative “Clean Sky” Συνολικά παραβρέθηκαν 48 άτομα στην ημερίδα, παρουσιάστηκαν 2 υπό προετοιμασία προτάσεις προς ανεύρεσης συνεργατών και 3 προτάσεις συζήτηκαν σε κλειστές συναντήσεις με το Dr Dietrich Knoerzer. Ο κύριος Knoerzer σχολίασε όλες τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν και πρότεινε αλλαγές οι οποίες θα κάνουν τις προτάσεις πιο ανταγωνιστικές.