Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Ελαιοτεχνία 2009: Επιχειρηματικές συναντήσεις στο πλαίσιο της ομώνυμης μεσογειακής έκθεσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 10/5/2009

Από 8 έως 10 Μαϊου 2009, διοργανώνεται στην Αθήνα (στο εκθεσιακό κέντρο του Δυτικού Αεροδρομίου (Αίθουσα Ξιφασκίας) στο Ελληνικό) η Μεσογειακή Έκθεση ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2009, που έχει ως αντικείμενο τον εξοπλισμό και την τεχνολογία για τον ελαιοκομικό τομέα. Στο πλαίσιο της 1ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (6-14 Μαΐου 2009) το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ συμμετέχει στην έκθεση ως εκθέτης (Περίπτερο 39Α) και οργανώνει διημερίδα επιχειρηματικών συναντήσεων (8-9 Μαϊου 2009) ανάμεσα σε ελληνικές (εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης) και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που θα επισκεφθούν την Ελλάδα για το συγκεκριμένο σκοπό. Οι ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στις συναντήσεις, καλούνται να υποβάλουν το επιχειρηματικό τους προφίλ. Στη συνέχεια, θα δημοσιευθεί ο κατάλογος των επιχειρηματικών προφίλ και οι συμμετέχοντες (έλληνες και ξένοι) θα κληθούν να επιλέξουν τις επιθυμητές συναντήσεις. Οι συμμετέχοντες στη διημερίδα θα αποκομίσουν τα ακόλουθα οφέλη:
 • Εξασφάλιση σημαντικού αριθμού προκαθορισμένων συναντήσεων με εταιρίες.
 • Δυνατότητα πραγματοποίησης επαφών τεχνολογικής συνεργασίας, πέρα από τις συνηθισμένες εμπορικές επαφές.
 • Επιπρόσθετη στοχευμένη προβολή της εταιρίας σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης. Η έκθεση και η διημερίδα επιχειρηματικών συναντήσεων αφορούν εταιρείες που παράγουν ή παρέχουν υπηρεσίες στους παρακάτω τομείς:
 • Μηχανήματα επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου
 • Μηχανήματα επεξεργασίας και τυποποίησης ελιάς
 • Εργαστήρια και όργανα ποιοτικού ελέγχου, πιστοποίηση κατά πρότυπα ISO και HACCP
 • Χάρτινη και γυάλινη συσκευασία, μηχανήματα συσκευασίας, ετικέτες
 • Αντλίες, κινητήρες, δεξαμενές, ανοξείδωτες κατασκευές, λευκοσιδηρουργία
 • Υγιεινή χώρων, είδη προστασίας εργαζομένων, εξοπλισμός μεταφοράς
 • Γεωργικός εξοπλισμός και εξαρτήματα Σημειώνεται ότι η έκθεση Ελαιοτεχνία 2009 διοργανώνεται υπό την αιγίδα των ΣΕΒΙΤΕΛ, ΕΔΟΕΕ, ΣΕΛΕ, Φιλαίου, ΕΣΒΙΤΕ, ΣΕΒΕ, ΠΕΜΕΤΕ και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

   

  Πόρισμα

  Στην επιχειρηματική αποστολή που φιλοξένησε το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ συμμετείχαν 11 επιχειρήσεις από Τουρκία, ενώ από την Ελλάδα συμμετείχαν 55 επιχειρήσεις. Καταγράφηκαν 52 συναντήσεις ξένων με ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ τρεις (3) επιπλέον συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των Τούρκων επιχειρηματιών και εκθετών της έκθεσης από Ιταλία και Τουρκία.