Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

ALIMENTARIA 2010: Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Τροφίμων - Ποτών

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 25/3/2010

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών / τεχνολογικών συνεργασιών στον τομέα των Τροφίμων-Ποτών θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Εκδήλωση Τεχνολογικών - Επιχειρηματικών Συναντήσεων, στις 23-24 Μαρτίου 2010, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως ALIMENTARIA 2010 και διοργανώνεται από τον ισπανικό οργανισμό EEN Catalonia-ACC1Ó υπό την αιγίδα του Enterprise Europe Network και με την ενεργό συμμετοχή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, μέλους του Enterprise Europe Network - Hellas. Η έκθεση ALIMENTARIA 2010 είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων-ποτών στην Ευρώπη και έχει αναδειχθεί σε έναν αξιόλογο εμπορικό κόμβο στη βιομηχανία τροφίμων στην Ισπανική αγορά και τη σφαίρα επιρροής της. Η έκθεση διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της 18 επιτυχείς διοργανώσεις. Το 2008 είχε προσελκύσει περισσότερους από 4.800 εκθέτες από 70 χώρες καθώς και 160.000 επισκέπτες. Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται η προσέλευση επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή προϊόντων: Γαλακτοκομικά, ελαιόλαδο, δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, κονσέρβες κρέατος και ψαριών, προϊόντα κρέατος, είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιΐας, χυμοί φρούτων, κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά, προϊόντα catering, τουρσιά, κατεψυγμένα προϊόντα, ζυμαρικά κλπ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν νέους πελάτες, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους και να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές / τεχνολογικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο. Ταυτόχρονα η εκδήλωση αποτελεί ιδανικό μέσο προώθησης και προβολής νέων τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί από ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Παράλληλα, η εκδήλωση θα αποτελέσει βήμα για την αναζήτηση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα με τη διεξαγωγή ημερίδας στις 23 Μαρτίου στο πρόγραμμα «Τρόφιμα, γεωργία και αλιεία, και βιοτεχνολογία, FP7-KBBE». Θα παρευρεθεί εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Γενική Διεύθυνση «Έρευνα» ο οποίος θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρήσεις και οργανισμούς που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν πρόταση στο πρόγραμμα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων για εξεύρεση εταίρων και δημιουργία κοινοπραξιών. Το κόστος συμμετοχής είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση ενώ παράλληλα λαμβάνουν εισιτήριο ελευθέρας εισόδου για την έκθεση (όφελος ?85). Χρονοδιάγραμμα
  • 26 Φεβρουαρίου 2010: Προθεσμία εγγραφής και υποβολής επιχειρηματικού/ τεχνολογικού προφίλ
  • 8 Μαρτίου 2010: Προθεσμία για προγραμματισμό συναντήσεων
  • 23-24 Μαρτίου 2010: Διεξαγωγή εκδήλωσης
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Σωτήρη Ξύδη (2410 534452 begin_of_the_skype_highlighting              2410 534452      end_of_the_skype_highlighting), ώστε να προγραμματίσουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους εταίρους της επιλογής τους.

 

Πόρισμα

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, Enterprise Europe Network-Hellas, συμμετείχε στην εκδήλωση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συναντήσεων, υποστηρίζοντας 1 ελληνική εταιρεία η οποία πραγματοποίησε 6 προκαθορισμένες συναντήσεις.