Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Ημερίδα ενημέρωσης: Νέες προκηρύξεις για " Περιφέρειες της Γνώσης", "Μεταφορές (συμπ. της Αεροναυτικής)" και " Ενέργεια" του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο (FP7)

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 30/9/2010

Τo Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικά Σημεία Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα & Τεχνολογική Ανάπτυξη, διοργανώνουν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 στην Αθήνα ημερίδα ενημέρωσης με θέμα:
«Περιφέρειες της Γνώσης (Regions of Knowledge), Μεταφορές συμπ. της Αεροναυτικής (Transport incl. Aeronautics) και Ενέργεια (Energy) του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα & την Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Παρουσίαση των νέων προκηρύξεων και απολογισμός της Ελληνικής συμμετοχής στις τελευταίες προσκλήσεις των προγραμμάτων»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας) μεταξύ 13:00 - 16:30. Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν οι νέες προκηρύξεις των προγραμμάτων, η συμμετοχή των ελληνικών οργανισμών σε προηγούμενες προκηρύξεις, καθώς και δίκτυα που υποστηρίζουν τους ενδιαφερόμενους οργανισμούς στην προετοιμασία και υποβολή επιτυχημένων προτάσεων. Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Πρόσκληση & Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Πληροφορίες για την εκδήλωση & Εγγραφές: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Γεωργία Μαζιώτη Τηλ.: 210 7273925 begin_of_the_skype_highlighting              210 7273925      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              210 7273925      end_of_the_skype_highlighting, e-mail: gmazio@ekt.gr, url: http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2010-09-30/ Πληροφορίες για τα προγράμματα:
  • Περιφέρειες της Γνώσης: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Γεωργία Τζένου Τηλ.: 210 7273965, e-mail: tzenou@ekt.gr
  • Μεταφορές (συμπ. Αεροναυτικής): Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Δρ. Κατερίνα Τζιτζινού Τηλ.: 2310 552791, e-mail: katerina@help-forward.gr
  • Ενέργεια: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Κώστας Καραμάνης Τηλ.: 210 7273918, e-mail: karamanis@ekt.gr

     

    Πόρισμα

    Τo Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικά Σημεία Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα & Τεχνολογική Ανάπτυξη, διοργάνωσαν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας, ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Μεταφορές συμπεριλαμβανομένης της Αεροναυτικής (Transport incl. Aeronautics), Ενέργεια (Energy) και Περιφέρειες της Γνώσης (Regions of Knowledge) του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα & την Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Παρουσίαση των νέων προκηρύξεων και απολογισμός της Ελληνικής συμμετοχής στις τελευταίες προσκλήσεις των προγραμμάτων» Η επιχειρηματική και επιστημονική κοινότητα θα έχει έτσι την ευκαιρία να ενημερωθεί από Εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Εθνικούς Εκπροσώπους & Εμπειρογνώμονες σχετικά με τις νέες ευκαιρίες που προσφέρονται για χρηματοδότηση της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην ημερίδα συμμετείχαν συνολικά σαρράντα άτομα κυρίως από τον ερευνητικό χώρο και τον επιχειρηματικό χώρο που δραστηριοποιείται στον τομέα των μεταφορών και αεροναυτκής.