Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη

Διαδικτυακή Συζήτηση (Webinar): Innovation in Nutrition - The case of Greece in a US and Global perspective

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 25/10/2010

Webinar
Διαδικτυακή συζήτηση (webinar)αφιερωμένη σε καινοτόμα προϊόντα διατροφής, με έμφαση στην περίπτωση της Ελλάδας, διοργανώνεται τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 18:30 ώρα Ελλάδος από το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλος του Enterprise Europe Network - Hellas. Με αφετηρία την Ελλάδα, ως παράδειγμα χώρας όπου η έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων συνδυάζεται με τις τοπικές διατροφικές παραδόσεις συμβάλλοντας στην πρόοδο του τομέα των τροφίμων μέσα σε ένα βαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, η διαδικτυακή συζήτηση θα επεκταθεί στις ΗΠΑ και στις παγκόσμιες αγορές, όπου η καινοτομία αποτελεί ζωτικό παράγοντα για τη βιομηχανία των τροφίμων και της διατροφής. Σημειώνεται ότι στις αγορές αυτές, τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει την εμφάνισή τους δυναμικές και εξωστρεφείς ελληνικές εταιρείες με καινοτόμα προϊόντα διατροφής. Απώτερος στόχος του webinar είναι η διερεύνηση αμοιβαία επωφελών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ βασικών παικτών της βιομηχανίας τροφίμων στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως καθώς και ο εντοπισμός ελκυστικών επενδυτικών ευκαιριών. Στο webinar θα αναπτύξουν τις εμπειρίες τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι του κλάδου και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
 • Ο Δρ. Helmut Traitler, πρώην αντιπρόεδρος της Nestlé’s Global Innovation Partnerships, θα αναφερθεί στη σύνδεση της καινοτομίας, της έρευνας και της ανάπτυξης με τη διατροφή και τα τρόφιμα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα από την τεράστια εμπειρία του στη Nestlé.
 • Η Δρ. Έλσα Γιακουμάκη, βιοτεχνολόγος τροφίμων και μέλος του τμήματος Ε&Α της Creta Farms Ελλάδας, και ο κ. Βασίλειος Βουμβουράκης, Επικεφαλής του τμήματος Ε&Α της Creta Farms Ελλάδας, θα περιγράψουν πώς η εταιρεία συνέλαβε την ιδέα της ενσωμάτωσης έξτρα παρθένου ελαιόλαδου σε προϊόντα κρέατος, μετατρέποντάς τα σε delicatessen και ταυτόχρονα υγιεινά, εναλλακτικά προϊόντα στα συμβατικά αλλαντικά.
 • Ο κ. Chuck Fletcher, Διευθύνων Σύμβουλος της Creta Farms USA, LLC, θα παρουσιάσει πώς η Creta Farms Ελλάδας και η Hatfield Quality Meats της Pennsylvania ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το πιο επιτυχημένο ελληνοαμερικανικό joint venture που παράγει και εμπορεύεται στις ΗΠΑ την αυθεντική σειρά προϊόντων Εν Ελλάδι . Η εταιρεία σημειώνει εξαιρετική ανάπτυξη τα 2,5 χρόνια παρουσίας της στις ΗΠΑ διατηρώντας περίπου 700 καταστήματα λιανικής πώλησης.
 • Ο Δρ. Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και μεταξύ των πιο δραστήριων Ελλήνων επιχειρηματιών στην εισαγωγή καινοτόμων στοιχείων σε διατροφικά προϊόντα, θα εξηγήσει πώς η έρευνα που αναπτύσσεται σε εργαστήρια και ερευνητικά ινστιτούτα μετατρέπεται σε εμπορικά αξιοποιήσιμα προϊόντα, αναφερόμενος σε πραγματικά παραδείγματα από προσωπικές του επιχειρηματικές προσπάθειες (π.χ., η spin-off K-Meditura).
 • Ο κ. Νίκος Νικολάου, Sales & Operations Manager της Olympus Diary Products USA, ενός σημαντικού εξαγωγέα ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων (και μοναδικού εξαγωγέα ελληνικού γιαουρτιού στην αμερικανική αγορά), θα αναφερθεί στη στρατηγική που ακολούθησε η εταιρεία για την είσοδό της στην αμερικανική αγορά, τη συμμόρφωση με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο και την τρέχουσα απόδοση της εταιρείας.
 • Ο κ. Στέφανος Κιρκαγασλής, Γεωπόνος Μηχανικός, Quality Design Manager και μέλος του Τμήματος Ε&Α της Γιώτης Α.Ε., και ο κ. Δημήτριος Λαδικός, Διευθυντής του Τμήματος Ε&Α της Γιώτης Α.Ε., κορυφαίας Ελληνικής εταιρείας στον κλάδο της διατροφής, θα παρουσιάσουν τη στρατηγική Ε&Α της εταιρείας, την εφαρμογή αρχών διοίκησης ολικής ποιότητας και την εμπειρία της σε ανάπτυξη προϊόντων για τα πρώτα στάδια διατροφής (βρέφη και παιδιά).
 • Το σεμινάριο θα συντονίσει ο Δρ. Ηλίας Γ. Καραγιάννης, εξέχων Καθηγητής Επιστήμης, Τεχνολογίας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου George Washington (Washington, DC), Editor-in-Chief πολλών επιστημονικών περιοδικών και Διευθυντής του European Union Research Center. Το webinar πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft Co και του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα, που παρέχουν αφιλοκερδώς την πλατφόρμα Office Live Meeting και την τεχνική υποστήριξη. Δείτε την περιγραφή του Webinar στα αγγλικά πατώντας εδώ. Σχετικοί σύνδεσμοι:
 • PRAXI/HELP-FORWARD Network
 • Enterprise Europe Network – Hellas
 • Creta Farms Greece
 • Creta Farms USA, LLC
 • Olympus Diary USA Corp
 • Yiotis S.A. Nutrition Company Οδηγίες σύνδεσης FIRST-TIME USERS --If you don't have MS Office Live Meeting already installed on your computer, follow this link (official Microsoft web page): http://office.microsoft.com/en-us/help/download-the-microsoft-office-live-meeting-2007-client-HA010173383.aspx (download client at page bottom!) --To save time before the meeting, check your system to make sure it is ready to use Office Live Meeting. AUDIO INFORMATION Computer Audio Speakers or headset necessary. TROUBLESHOOTING Security settings and firewalls are the most usual cause of login failure. Please check your settings prior to the webinar date, to make necessary modifications. Unable to join the meeting? Follow these steps: 1. Copy this address and paste into your web browser:https://www112.livemeeting.com/cc/_XML/microsoft/join 2.Copy and paste the required information: Meeting ID: NGD44H Entry Code: Not required Location: https://www112.livemeeting.com/cc/_XML/microsoft If you still cannot enter the meeting, contact support. NOTICE Office Live Meeting can be used to record meetings. By participating in this meeting, you agree that your communications may be monitored or recorded at any time during the meeting.