Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας

Επιτυχημένο το 3μερο "Match & Develop a Startup @Ηράκλειο"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/03/2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5o τριήμερο εργαστήριο "Match & Develop a Startup", που έλαβε χώρα από τις 23 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο. Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος «NBG Business Seeds», σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ και το Bizrupt και αφορούσε ομάδες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας και που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού, ερευνητικές ομάδες του ΙΤΕ, του Πανεπιστημίου και του ΕΛΚΕΘΕ καθώς και τοπικές start ups.

Στο τριήμερο εργαστήριο συμμετείχαν 24 ομάδες με 48 μέλη. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες μέσω καθοδήγησης και δικτύωσής τους. Περαιτέρω, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) των ομάδων, στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες τόσο στην εξέλιξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου όσο και στην παρουσίασή του.

Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων είχε ως ακολούθως:

  • Μεθοδολογία Business Canvas από την Ηνίοχος.
  • Συμβουλευτική και Μάρκετινγκ από την Εnartia.
  • Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο Λαμπαδάριου και Συνεργάτες.
  • Business analytics από το NBG Business Seeds.
  • Θέματα ασφάλειας από τη Census.
  • UI/UX από τη Spir.to Branding & Design.
  • Pitching από την Oasis Square Capital.
  • Επαγγελματικής επικοινωνίας από την PWC.


Στις ομάδες που συμμετείχαν στο εργαστήριο, έγινε mentroring από στελέχη τοπικών επιχειρήσεων Καράτζης, ΣΥΦΑΚ, Χαλκιαδάκη, Baked, Cosmos Sport, Creta Farm, Dysis Medical,  IDAspis, Innobatics, Mega Plast, Mentionlytics, MenxMachina, Net Mechanics, Noveltech, OpenIchnos, Papaki, Phaistos Networks, Top.Host και Webtrails.

Στο τέλος του τριήμερου εργαστηρίου διοργανώθηκε εκδήλωση κατά την οποία οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους μπροστά σε Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους κκ. Αλεξάκη Γιώργο, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Μοχιανάκη Κώστα, Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου, Φραγκάκη Μανώλη, Α’ Αντιπρόεδρο ΕΒΕΗ,κ. Σισαμάκη Γιώργο, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητήριου Αν. Κρήτης, Ρομπογιαννάκη Δημήτρη, εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητήριου Αν. Κρήτης, Κυριακίδη Γιώργο, καθηγητή και μέλος ΔΣ της Εταιρείας Διαχείρισης του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, Δρ. Μακριδάκη Μαρία, Σύμβουλο μεταφοράς τεχνολογίας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, Βασσάκη Κώστα, Συνιδρυτή του Bizrupt,, Μαούνη Φραγκούλη, Συνιδρυτή Enartia/CEO Papaki και Γιώργο Περάκη, Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης της Εθνικής Τράπεζας.

Η εταιρεία «Φωτοβολταϊκός σταθμός με απαγωγέα θερμότητας» κέρδισε την πρόκρισή της απευθείας στη Β' Φάση του 9oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας. Οι ομάδες ticketcore, Floating Experience και Gooda.gr έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες μαζικής αποστολής email από την Apifon. H ομάδα ticketcore βραβεύτηκε από την Enartia με υπηρεσίες dedicated hosting. Η ομάδα dreamy προσκλήθηκε να ενταχθεί στο Συνεργατικό Χώρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Hub to Business- H2B» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. To Τμήμα Αν. Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προσέφερε υπηρεσίες λογιστικής υποστήριξης και κατάρτισης business plan στην ομάδα Floating Experience. Τέλος στις ομάδες Pharm- Act, Just Add Data και Inspire Group δόθηκαν δωρεάν υπηρεσίες Amazon.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον κ. Καλογερόπουλο Δημήτρη, Διευθυντή Δικτύου Αθήνας, Πειραιά, Κρήτης και Ν. Αιγαίου της Εθνικής Τράπεζας, τον κ. Αλεξάκη Γιώργο, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, τον κ. Ινιωτάκη Πέτρο, Αντιδήμαρχο Ηρακλείου, τον καθ. κ. Τσακαλίδη Παναγιώτη, Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης, τον καθ. κ. Αναστασιάδη Σπύρο, Διευθυντή του ΙΗΔΛ/ΙΤΕ, τον κ. Αλιφιεράκη Μανώλη, Πρόεδρο ΕΒΕΗ, τον κ. Σισαμάκη Γιώργο, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητήριου Αν. Κρήτης. Το πρόγραμμα παρουσίασε αναλυτικά ο κ. Αρσένης Σπύρος, Συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds/ΕΤΕ. 

Από την Εθνική Τράπεζα συμμετείχαν ενεργά στην διοργάνωση και την καθοδήγηση των ομάδων οι πρεσβευτές του προγράμματος από το Ηράκλειο ο κ. Γιώργος Κτιστάκης και η κα. Μαρία Κυδωνάκη και από τα Χανιά ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης.

 

Πηγή: NBG Business Seeds, Νέα & Ανακοινώσεις