Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας

Δελτίο Τύπου: Το cluster HBio ανακοινώνει νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/11/2019

Hero Image

Η Δρ Ιωάννα Κούκλη είναι η νέα πρόεδρος του cluster HBio, ενώ είναι και η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Pharmassist ΕΠΕ, ενός από τους πιο γοργά αναπτυσσόμενους οργανισμούς που χρηματοδοτούνται για ερευνητικούς σκοπούς.

 

Καθήκοντα προέδρου στο Hellenic BioCluster (HBio) αναλαμβάνει από τις 22 Νοεμβρίου 2019 η Δρ. Ιωάννα Κούκλη. Το HBio αποτελεί τον πρώτο συνεργατικό σχηματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των βιοεπιστημών. Το HBio συγκεντρώνει τους πρωτοπόρους Έλληνες καινοτόμους στους τομείς της Φαρμακολογίας, της Βιοτεχνολογίας, της Διαγνωστικής, των Ιατρικών Συσκευών και των Εξειδικευμένων Υπηρεσιών. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του HBio έχει ως εξής: Δρ Ιωάννα Κούκλη (πρόεδρος), Λεωνίδας Αλεξόπουλος (γραμματέας), Παναγιώτης Καρνιούρας (ταμίας), Νικόλας Αδαμόπουλος (μέλος), Γιάννης Δάγκας (μέλος), Γιώργος Λούδος (μέλος), Νίκος Νικολέττος (μέλος), Ανδρέας Περσίδης (μέλος) και Θοδωρής Ζαφειρόπουλος (μέλος).

Αναλαμβάνοντας τον νέο της ρόλο, η Δρ Κούκλη θα επιβλέπει και θα εμπνέει τις δραστηριότητες του cluster, λειτουργώντας ως ο ζωτικός συνδετικός κρίκος των 50 ακαδημαϊκών οργανισμών και εταιρειών έντασης γνώσης που είναι μέλη του HBio.

«Θα θέλαμε να τονίσουμε άλλη μια φορά πως είμαστε εδώ για να εργαστούμε για τις δικές σας ανάγκες, να ακούσουμε τις ιδέες σας, αλλά και να μας μεταφέρετε την τεχνογνωσία σας σε διάφορους τομείς μιας και έχουμε ένα μόνο κοινό στόχο: Την ανάπτυξη του τομέα των Βιοεπιστημών και της συναφούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και φυσικά του Cluster μας», ήταν η πρώτη δήλωση που απηύθυνε η Δρ. Κούκλη στο cluster μετά την ανάληψη της νέας της θέσης.

Η Δρ. Κούκλη είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού τίτλου στη Χημεία του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά από μια 10ετή καριέρα στη Φαρμακοβιομηχανία όπου κατέκτησε τον τίτλο της Υπεύθυνης Έρευνας & Ανάπτυξης, η Δρ. Κούκλη υλοποίησε το όραμά της δημιουργώντας το 1999 τη Pharmassist ΕΠΕ. Έχοντας σταθερό το όραμα της καινοτομίας, ηγήθηκε της εταιρίας οδηγώντας τη σε διεθνή εξάπλωση, εξωστρέφεια και διαρκώς αναπτυσσόμενο κατάλογο υπηρεσιών.

H ενεργή ανάμιξη της Δρ. Κούκλη για πάνω από 30 χρόνια στη Φαρμακευτική Επιστήμη και Βιομηχανία τη βοήθησε να τελειοποιήσει την εξειδίκευση και τη γνώση των φαρμακευτικών προϊόντων, από το στάδιο της έρευνας και ανάπτυξης μέχρι το τελικό προϊόν.

Επιπρόσθετα στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.). Επίσης, ήταν μέλος του Δικτύου Invest for the Future, μια διεθνή πρωτοβουλία των Η.Π.Α. για τις γυναίκες επιχειρηματίες, με στόχο την Εκπαίδευση, Δικτύωση και το Κέρδος. Τον Σεπτέμβριο του 2010 συμμετείχε στο πρόγραμμα IVLP Advancing Women as Business Leaders, που πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α., εκπροσωπώντας τις Ελληνίδες γυναίκες επιχειρηματίες.

Μάθετε περισσότερα για το HBio Cluster

Βρείτε μας στα social media:

LinkedIn

Twitter

Facebook

YouTube

Βρείτε την Δρ. Ιωάννα Κούκλη στα social media:

LinkedIn