Δίκτυο ΠΡΑΞΗ:
Αθήνα | Θεσσαλονίκη | Ηράκλειο | Βόλος | Πάτρα | Ιωάννινα
Κεντρικά Γραφεία:
Kολοκοτρώνη 8, 105 61, Αθήνα
Τηλ:. 210 360 7690
Tο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ έδωσε δυναμικό «παρών» στην Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA – Defence Exhibition Athens, που πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Μαΐου 2023, επιδεικνύοντας πολυσχιδή και ιδιαίτερα επιτυχή δραστηριότητα.
Tο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network στην Ελλάδα, διοργάνωσε το επίσημο matchmaking event της DEFEA, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης να πραγματοποιήσουν 295 επιχειρηματικές συναντήσεις, μέσα σε διάστημα δυο ημερών, αποσπώντας ιδιαιτέρως θετικά σχόλια για την οργάνωσή τους.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δόθηκε η δυνατότητα σε επισκέπτες της έκθεσης να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με άλλους επισκέπτες, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 40 συναντήσεις μεταξύ επίσημων αντιπροσωπειών και εκθετών που συμμετείχαν στη DEFEA. Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με συμμετέχοντες και εκθέτες από 25 χώρες από όλο τον κόσμο.
Tο ΙΤΕ/Δίκτυο ΠΡΑΞΗ συμμετείχε ως εκθέτης στο περίπτερο της ΓΓΕΚ, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επίσημων προσκεκλημένων στις νέες τεχνολογίες τις οποίες παρουσίασαν οι ερευνητές του ΙΤΕ. Ενδεικτικά, ενημερώθηκαν για τα ερευνητικά επιτεύγματα των Ινστιτούτων του ΙΤΕ ο αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων), ο κ. Ανδρέας Λουκά, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Ιωάννης Κούτρας, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία), ο κ. Νικόλαος Κωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος των Ε.Α.Σ. (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και άλλοι επιφανείς επισκέπτες.
Τέλος, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ως συντονιστής του Δικτύου gnΩsi, του μεγαλύτερου στη χώρα Δικτύου Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας, διοργάνωσε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Συνδέοντας την Έρευνα με την Αμυντική Βιομηχανία».
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Δρ. Αθανάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας και ο κ. Δημήτριος Βίτσας, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Παρόντες με παρεμβάσεις τους στο πρώτο πάνελ, με θέμα «Έρευνα και Καινοτομία στην Αμυντική Βιομηχανία», ήταν ο κ. Μιχάλης Δρίτσας, διευθύνων σύμβουλος του Elevate Greece, ο κ. Νικόλαος Παπάτσας, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α), ο κ. Τάσος Ροζολής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), ο κ. Αθανάσιος Πότσης, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), ο καθηγητής Δημοσθένης Σαριγιάννης, πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) και ο καθηγητής Αθανάσιος Μαλάμος, Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) .
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του ελληνικού οικοσυστήματος έρευνας, τεχνολογίας & καινοτομίας επί των δραστηριοτήτων της αμυντικής βιομηχανίας, κυρίως σε θέματα προγραμμάτων Ε&Α για μελλοντικές συνεργασίες.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την έρευνα και την καινοτομία σε θέματα άμυνας, από τον κο Volken Bäcker, Project and Policy Officer, European Defence Innovation.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή εκπροσώπων ελληνικών και διεθνών εταιρειών στις θεματικές ενότητες:
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή εταιρειών, όπως η Lockheed Martin, η Airbus, η Theon, η CAE, η Intracom Defense, η UCANDRONE, η Prisma Electronics , η Adamant Composites, η Terra Spatium και η 8Bells.
Ακολούθησε Networking Event όπου οι παρόντες ερευνητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας και να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους. Όλοι επεσήμαναν την επιτυχία της εκδήλωσης και τόνιζαν την ανάγκη ανάληψης νέων πρωτοβουλιών σε αυτή την κατεύθυνση.