H πορεία του Δικτύου ΠΡΑΞΗ

2021, Ομάδα εργασίας Στρατηγικών Προβλέψεων και Προοπτικής Διερεύνησης ως Διεπιστημονικό Συμβουλευτικό όργανο του Πρωθυπουργού

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ υποστηρίζει την λειτουργία της Ομάδας Εργασίας Στρατηγικών Προβλέψεων και Προοπτικής Διερεύνησης, η οποία λειτουργεί ως Συμβουλευτικό Όργανο του Πρωθυπουργού. Με αυτή την πρωτοβουλία τίθενται τα θεμέλια για την ανάπτυξη και εμπέδωση μίας συλλογικής, προσανατολισμένης στο μέλλον, κουλτούρας σχεδιασμού.

2021, Ορισμός του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ ως ΕΣΕ για τον Ορίζοντα Ευρώπη

Tον Μάρτιο του 2021 επισημοποιήθηκε ο ορισμός από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) στελεχών του ΙΤΕ/Δικτύου ΠΡΑΞΗ ως Εθνικών Σημείων Επαφής (ΕΣΕ – NCP) για τον Ορίζοντα Ευρώπη σε δεκατρείς ακόλουθες θεματικές περιοχές.

2020, Ίδρυση του Hellenic Digital Health Cluster (HDHC)

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, σε συνεργασία με το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας (CeHA) αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της ίδρυσης του Hellenic Digital Health Cluster (HDHC), του πρώτου ελληνικού συνεργατικού σχηματισμού στον τομέα της ψηφιακής υγείας. Στο HDHC συμμετέχουν 21 οργανισμοί, εκ των οποίων 20 εταιρείες και το ΙΤΕ.

2019, Φιλοξενία της Έδρας UNESCO για την Προοπτική Διερεύνηση

Ξεκινάει η λειτουργία της μονάδας Προοπτικής Διερεύνησης του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, η οποία ηγείται των δραστηριοτήτων της Ερευνητικής Έδρας υπό την αιγίδα της UNESCO με αντικείμενο την «Έρευνα για το Μέλλον».

2018, Έναρξη λειτουργίας γραφείου Βόλου

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ επεκτείνει τη δράση του στην περιοχή της Θεσσαλίας, ξεκινώντας τη λειτουργία γραφείου στον Βόλο, παρέχοντας στήριξη και διαμεσολάβηση μεταξύ του πανεπιστημιακού και ερευνητικού χώρου και της βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας.

2018, Συνεργασία με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ ξεκινά συνεργασία με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με στόχο την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.

2018, Ίδρυση του Ιnnovation Greece

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, σε συνεργασία με το αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της ίδρυσης της ένωσης επιχειρήσεων Ιnnovation Greece. Στόχος της ένωσης είναι η συγκέντρωση και συνεργασία καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν ως κοινό όραμα την ένταξη της καινοτομίας στην καθημερινή ζωή μέσω της δημιουργίας νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

2018, Συμμετοχή στο δίκτυο TTO Circle

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ από το 2018 είναι μέλος του European Technology Transfer Offices Circle (TTO Circle), του δικτύου γραφείων μεταφοράς τεχνολογίας των μεγαλύτερων ερευνητικών οργανισμών της Ευρώπης.

2016, Συμμετοχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας & Καινοτομίας Βορείου Αιγαίου

Ο διευθυντής του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, κος Καρνιούρας Παναγιώτης γίνεται μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας Βορείου Αιγαίου με στόχο την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και στρατηγικών προκειμένου να αναπτυχθεί ένα οικοσύστημα για την έρευνα και την καινοτομία.

2016, Φιλοξενία του ευρωπαϊκού κόμβου του ASEM – CCSTI για την τεχνολογική συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Ασίας

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα τον ευρωπαϊκό κόμβο του ASEM – CCSTI για την τεχνολογική συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και συντονίζει τη λειτουργία του. Ο ευρωπαϊκός κόμβος λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των ενδιαφερόμενων για συνεργασία ομάδων από την Ευρώπη και την Ασία και ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ βιομηχανίας και έρευνας.

2016, Έναρξη λειτουργίας γραφείου Πάτρας

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ έχοντας ως στόχο τη σύνδεση της έρευνας και καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, ξεκινά τη λειτουργία γραφείου στην Πάτρα. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζει ενεργά τη βιομηχανία και την επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής.

2015, Ίδρυση του Hellenic Photonics Cluster - HPhos

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ συντονίζει και υποστηρίζει ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις για την ίδρυση του Hellenic Photonics Cluster-HPhos, της πρώτης ελληνικής συστάδας φωτονικής. Το HPhos αποτελείται από περίπου 20 ΜμΕ με διεθνή προσανατολισμό και με δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης, οι οποίες υποστηρίζονται από την ελληνική ερευνητική κοινότητα.

2008 – σήμερα, Συμμετοχή στο Enterprise Europe Network

Tο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ συμμετέχει, από την ίδρυση του, στο Enterprise Europe Network, που αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης επιχειρήσεων σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή περισσότερων από 60 χωρών και 3000 στελεχών. Παράλληλα αναλαμβάνει συντονιστής του Enterprise Europe Network – Hellas, του ελληνικού κόμβου που συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο.

2006, Ίδρυση του Hellenic BioCluster - HBio

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την ίδρυση του Hellenic BioCluster - HBio. Το HBio είναι το μεγαλύτερο cluster υγείας, βιοτεχνολογίας και βιο-επιστημών στη Ελλάδα, συγκεντρώνοντας καινοτόμες επιχειρήσεις και ερευνητικές ομάδες με δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης και με διεθνή επιχειρηματικό προσανατολισμό.

1998 – σήμερα, Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ ως Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ)

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για τα προγράμματα πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έρευνα και την καινοτομία από το 1999, αποτελώντας επίσημο φορέα ενημέρωσης και υποστήριξης ελληνικών οργανισμών για τη συμμετοχή τους σε αυτά.

1998 – 2008, Συμμετοχή στο IRC

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ ως μέλος του Innovation Relay Centre Network (IRC Network) υποστηρίζει ενεργά την ανάπτυξη τεχνολογικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων και οργανισμών.

1991, Ίδρυση του Δικτύου ΠΡΑΞΗ