Μεγάλη επιτυχία των ελληνικών εταιρειών στο EIC Accelerator με τη συμβολή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια ανακοινώνουμε ότι δύο από τις εταιρείες που υποστηρίξαμε, η Solmeyea και η ArgoSemi, επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση από το EIC Accelerator 

Συνολικά υποβλήθηκαν 969 προτάσεις από τις οποίες επιλέχθηκαν μόνο 68 από 17 χώρες, και είμαστε περήφανοι που 2 από αυτές είναι ελληνικές!  

Οι επιλεγμένες εταιρείες θα λάβουν συνολικά περίπου€411 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα €165 εκατομμύρια αφορούν επιχορηγήσεις και τα υπόλοιπα €245 εκατομμύρια επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου μέσω τουEIC Fund. Το 96% των εταιρειών θα λάβουν μεικτή χρηματοδότηση, συνδυάζοντας επιχορηγήσεις και επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου, προσελκύοντας επιπλέον επενδύσεις που υπερβαίνουν κατά τρεις φορές τη χρηματοδότηση του EIC. 

Αυτή η διπλή επιτυχία είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας, αφοσίωσης και άψογης συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών και της εξαιρετικής ομάδας μας στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (εταίρος στο πρόγραμμα #ΕΕΝ2ΕΙC για την υποστήριξη προτάσεων εταιρειών από widening και associate countries στο EIC Accelerator).  

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επιτυχία διπλασιάζει τον αριθμό των ελληνικών εταιρειών που έχουν λάβει χρηματοδότηση από το EIC Accelerator, αποδεικνύοντας την αυξανόμενη δυναμική της ελληνικής καινοτομίας!  

Θερμά συγχαρητήρια στις εταιρείες Solmeya και ArgoSemi για το εξαιρετικό τους επίτευγμα!  

Ευχαριστούμε επίσης την αφοσιωμένη ομάδα υποστήριξης του EIC Accelerator στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, τις ομάδες των NCPs και του EEN2EIC. 

Αυτή η μεγάλη επιτυχία αποτελεί έμπνευση για όλους μας και αναδεικνύει τη σημασία του Δικτύου ΠΡΑΞΗ στην ενίσχυση της ελληνικής καινοτομίας. Συνεχίζουμε δυναμικά!  

Περισσότερα Νέα:

Webinar για υποψήφιους αιτούντες στην ανοιχτή προκήρυξη για το ERC Advanced Grant

Διαθέσιμα τα FAQs & οι παρουσιάσεις του Webinar: Ask the NCP: ERA Talents & Hop-On Facility.

Δεύτερη Τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ»

Οnline Matchmaking Event στο πλαίσιο του Eurostars 7th call για συνεργατικά R&D Projects