Εναρκτήρια συνάντηση του Hellenic Digital Health Cluster

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του συνεργατικού σχηματισμού καινοτομίας στον τομέα της ψηφιακής υγείας Hellenic Digital Health Cluster (HDHC). Εκπρόσωποι από 30 επιχειρήσεις του κλάδου της ψηφιακής υγείας αλλά και της υγείας γενικότερα, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Εφαρμογών & Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, συζήτησαν το όραμα και τους στόχους του συνεργατικού σχηματισμού, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις δράσεις και τις τακτικές προς την επίτευξή τους.

Το Hellenic Digital Health Cluster (HDHC) στοχεύει στη δημιουργία και λειτουργία του πρώτου cluster ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα με την συμμετοχή των πιο δυναμικών ελληνικών εταιρειών, ερευνητικών ιδρυμάτων εγνωσμένου κύρους και άλλων σχετικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Οι στρατηγικοί στόχοι του Hellenic Digital Health Cluster (HDHC) είναι:

  • Η ανάπτυξη επιστημονικής, τεχνολογικής και επιχειρηματικής αριστείας στον τομέα της ψηφιακής υγείας
  • Η προώθηση και η περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμου επιχειρηματικότητας στον κλάδο της ψηφιακής υγείας​
  • Η ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών μεταξύ των μελών του σχηματισμού​
  • Η προώθηση καινοτόμων προιόντων και υπηρεσιών των μελών στο εξωτερικό και η υποστήριξη στην σύναψη διεθνών συνεργασιών​

Το Hellenic Digital Health Cluster (HDHC) είναι η νέα δυναμική πρωτοβουλία του ΙΤΕ που φιλοδοξεί να εντάξει την Ελλάδα ανάμεσα στις κυρίαρχες χώρες στον τομέα της ψηφιακής υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο και χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Περισσότερα Νέα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην ενημερωτική εκδήλωση για τις επιχορηγήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) στον Ορίζοντα Ευρώπη

Tο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ως Θεσμικός Υποστηρικτής των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας!

Δελτίο Τύπου: Το Οικοσύστημα Καινοτομίας της χώρας ενδυναμώνεται: Συμφωνητικό Στρατηγικής Συνεργασίας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Iστορία επιτυχίας με σύμμαχο το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ! Μια ελληνική ομάδα ερευνητών εμπνέεται από τη φύση, λαμβάνει ευρωπαϊκή & ιδιωτική χρηματοδότηση και μετασχηματίζεται σε spin-off!