Εθνική ημερίδα για το Cluster 6 ”Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment” του Ορίζοντα Ευρώπη

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνει εθνική ημερίδα, για την παρουσίαση του Προγράμματος Εργασίας 2023-2024, του Cluster 6 ”Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment”, του Προγράμματος Πλαίσιο «Ορίζοντας Ευρώπη». Η ημερίδα διοργανώνεται διαδικτυακά τη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 μέχρι τις 14.00.

Το Cluster 6 ”Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment”, εντάσσεται στον δεύτερο Πυλώνα (Pillar II) του Προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη, που αφορά στις Παγκόσμιες Προκλήσεις και την Ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας. Στόχος της θεματικής περιοχής Cluster 6 είναι η δημιουργία νέας γνώσης, η ενίσχυση των δυνατοτήτων και η ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, προκειμένου να επιταχυνθεί η μετάβαση σε ένα μοντέλο αποτελεσματικής διαχείρισης φυσικών πόρων (όπως η βιοποικιλότητα, το νερό και τα εδάφη). Οι δράσεις του Cluster 6 συμβάλλουν στη μετάβαση σε μία ευρωπαϊκή οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική, κυκλική και βιο-βασισμένη, κλιματικά ουδέτερη και ανθεκτική, ακολουθώντας τις διεθνείς δεσμεύσεις της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα παρουσιαστούν το Πρόγραμμα Εργασίας 2023-2024 του Cluster 6 από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και σημαντικά στοιχεία του Προγράμματος από Εθνικούς Εκπροσώπους και Εμπειρογνώμονες, όπως οι θεματικά συνδεδεμένες με το Πρόγραμμα Αποστολές Έρευνας και Καινοτομίας, καθώς και η συγχρηματοδοτούμενες Συμπράξεις στις οποίες έχει συμμετοχή η Ελλάδα. Για την καλύτερη προετοιμασία του εθνικού οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας, θα υπάρξουν παρουσιάσεις από αξιολογητές και δικαιούχους του προγράμματος, οι οποίοι θα παρουσιάσουν συμβουλές για την κατάρτιση επιτυχημένων προτάσεων.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_C4lqjfAYSla0wAuLlbHuSg

Η ατζέντα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη εδώ.
Οι εγγραφές κλείνουν στις 20 Φεβρουαρίου 2022.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Κατερίνα Παπαδούλη στο papadouli@praxinetwork.gr

Date

Feb 22 2023
Expired!

Time

10:00 am - 2:00 pm