Καθηγητές σε παρουσίαση για την εξερεύνηση του μέλλοντος

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ προσκαλεί πρόσωπα από την εκπαιδευτική κοινότητα (καθηγητές/τριες) να λάβουν μέρος στην Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού του ευρωπαϊκού έργου FUTURES που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 στις 17.30-19.30 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Η Παρουσίαση αφορά στην επικοινωνία του εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου FUTURES – Future Laboratories for Personal and Professional Development που χρηματοδοτείται από το EU Erasmus+ KA203 – Strategic Partnerships for Higher Education.

Καλούνται επίσης, αν είναι εφικτό, να παρευρεθούν μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού που εργάζονται ως Σύμβουλοι Προσανατολισμού.

Στόχος του έργου FUTURES είναι να αναδείξει τη σημασία της ανάπτυξης νέων ήπιων δεξιοτήτων (soft skills), όπως το Futures Literacy (Αλφαβητισμός για το Μέλλον), καθώς και να δημιουργήσει εκπαιδευτικό υλικό για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση σχετικά με την εξερεύνηση του «μέλλοντος», συμβάλλοντας στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών/τριών και των φοιτητών/τριών.

Κατά τη διάρκεια της Παρουσίασης, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το εκπαιδευτικό υλικό, λαμβάνοντας μέρος σε σύντομες διαδραστικές δραστηριότητες ενεργοποίησής του.

Η συμμετοχή σας θα συμβάλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση της έκδοσης του εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο του 2023, σε αγγλικά και ελληνικά.

 

Πληροφορίες

Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η προεγγραφή, συμπληρώνοντας εδώ τη φόρμα συμμετοχής

  • Διάρκεια: 1–1.5 ώρες
  • Πότε: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 / 17.30–19.00 (συμπεριλαμβανομένου διαλείμματος)
  • Πού: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Αίθουσα 119 στο Ισόγειο του Κτίριου ΚΕΕΚ (Μπαίνοντας στο campus του ΙΤΕ, πρώτο κτίριο στα δεξιά)

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ανδρονίκη Παπατέρπου papaterpou@praxinetwork.gr

Date

May 29 2023
Expired!

Time

5:30 pm - 7:00 pm

Location

ΗΡΑΚΛΕΙΟ