Εναρκτήρια εκδήλωση του Enterprise Europe Network – Hellas 2025

Με ενισχυμένη σύνθεση και φιλόδοξους στόχους ξεκινά τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου η νέα περίοδος λειτουργίας του Enterprise Europe Network – Hellas (2022 – 2025).

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των 16 φορέων που απαρτίζουν την ελληνική κοινοπραξία Enterprise Europe Network – Hellas.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο καθηγητής κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Yφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Δρ Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής.

Κεντρικός ομιλητής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα είναι ο Μάκης Τικφέσης, Project Advisοr, European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA).

Η έναρξη της εκδήλωσης θα μεταδοθεί ζωντανά την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 από τον σύνδεσμο https://www.livemedia.gr/een2025.

Αποστολή του Enterprise Europe Network είναι η υποστήριξη της καινοτομίας, της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. Στόχος, η ενίσχυση της ανθεκτικότητας και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με διεθνείς βλέψεις.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει υπολογίσιμος κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Αυτό το μήνυμα στέλνουν 16 καταξιωμένοι αναπτυξιακοί οργανισμοί που συμμετέχουν στην κοινοπραξία Enterprise Europe Network – Hellas, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Το Enterprise Europe Network – Hellas σχηματίστηκε το 2008. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία, το σχήμα ενισχύθηκε και αριθμεί πλέον 16 μέλη. Τον συντονισμό της κοινοπραξίας έχουν αναλάβει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Η κοινοπραξία σήμερα αποτελείται από τους παρακάτω εταίρους:

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ)

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ)

ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Επιμελητήριο Αρκαδίας

Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Επιμελητήριο Καβάλας

Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ)

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ – ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας, MIRTEC S.A. (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.)

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)

Date

Feb 28 2022
Expired!

Time

2:00 pm - 6:00 pm

Location

Virtual Event
Enterprise Europe Network

Organizer

Enterprise Europe Network