Νέα πλατφόρμα δικτύωσης για την ανθεκτικότητα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας: Supply Chain Resilience

Δημιουργήθηκε από το Enterprise Europe Network για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν, αναδομήσουν ή να αντικαταστήσουν υπάρχουσες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις δυσλειτουργίες της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας; Αν ΝΑΙ, τότε συνδεθείτε με την πλατφόρμα Supply Chain Resilience και αναζητήστε νέους συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από το Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με το European Cluster Collaboration Platform και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της EISMEA.

Γιατί να αξιοποιήσετε την πλατφόρμα Supply Chain Resilience

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά από οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις, με πιο αξιοσημείωτη την κρίση στην Ουκρανία, με τις επιχειρήσεις να πλήττονται σοβαρά από τις δυσλειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση δρομολόγησε νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ενιαίας αγοράς και την οικοδόμηση μιας βιώσιμης, ψηφιακής και παγκοσμίως ανταγωνιστικής οικονομίας.

Η ενίσχυση της ικανότητας των επιχειρήσεων και των κοινωνιών να ανακάμπτουν από κρίσεις είναι ζωτικής σημασίας για την ταχεία ανάκαμψη της Ευρώπης. Ωστόσο, η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά από μια πανδημία και μια οικονομική ύφεση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τέτοιες αλλαγές απαιτούν άμεση δράση και κοινές προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Το Enterprise Europe Network και τα clusters της ΕΕ διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στον μετριασμό των τρωτών σημείων στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού. Η πλατφόρμα με τίτλο «Supply Chain Resilience» θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν, να αναδιαρθρώσουν ή να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς και την προμήθεια πρώτων υλών, ανταλλακτικών, εξαρτημάτων ή/και προϊόντων ή υπηρεσιών που χρειάζονται για να συνεχίσουν την παραγωγή τους.

Κύριοι στόχοι

• Δημοσίευση προσφορών για πρώτες ύλες, ανταλλακτικά, εξαρτήματα ή/και (ημικατεργασμένα προϊόντα ή υπηρεσίες).
• Προώθηση αιτημάτων από ευρωπαϊκές εταιρείες για τη διατήρηση των αλυσίδων εφοδιασμού τους.
• Αντιστοίχιση διεθνών προμηθευτών με αγοραστές αγαθών και υπηρεσιών.
• Δημιουργία διασυνοριακών επαφών μεταξύ επιχειρήσεων, βιομηχανιών, οργανισμών υποστήριξης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, σημαντικών μετόχων και θεσμικών φορέων λήψης αποφάσεων.

Η πλατφόρμα εστιάζει στους ακόλουθους οικονομικούς τομείς:

• Αγροδιατροφή
• Κατασκευές
• Ψηφιακές υπηρεσίες
• Ηλεκτρονική
• Βιομηχανίες Εντάσεως Ενέργειας
• Υγεία
• Κινητικότητα, Μεταφορές, Αυτοκίνητα
• Πρώτες ύλες
• Ανανεώσιμη ενέργεια
• Κλωστοϋφαντουργία

Ποια τα οφέλη σας αν εγγραφείτε στην Πλατφόρμα;

• Θα μπορείτε να συνδεθείτε με τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, να βρείτε νέους συνεργάτες και να εντοπίστε πιθανούς προμηθευτές ή αγοραστές.
• Θα μπορείτε να προβάλετε τα πιο επιτυχημένα έργα σας, τα καινοτόμα προϊόντα σας και τις τεχνολογίες αιχμής που κατέχετε.
• Θα μπορείτε να λάβετε μέρος στη συζήτηση και να μοιραστείτε ιδέες σχετικά με λύσεις και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των ευάλωτων σημείων στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού.

Όλα τα επιχειρηματικά προφίλ που θα εισάγονται στην Πλατφόρμα θα επικυρώνονται από τους επίσημους συνεργάτες του Enterprise Europe Network για τη διευκόλυνση ασφαλών και αξιόπιστων αλληλεπιδράσεων μεταξύ των επιχειρήσεων.

Πώς λειτουργεί

Η πλατφόρμα Supply Chain Resilience είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να συναντήσετε πιθανούς εταίρους συνεργασίας μέσω προσωπικών συνομιλιών.

1) Εγγραφή
Εγγραφείτε μέσω του κουμπιού Εγγραφή
https://supply-chain-resilience-platform.b2match.io/signup

2) Δημοσιεύστε ένα προφίλ επιχείρησης για να παρουσιάσετε τις ανάγκες σας
Δημιουργήστε ένα σαφές και συνοπτικό επιχειρηματικό προφίλ για να αυξήσετε την προβολή σας στην πλατφόρμα.

Το προφίλ σας πρέπει να περιγράφει ποιος είστε, τι μπορείτε να προσφέρετε σε πιθανούς συνεργάτες και ποιους θέλετε να γνωρίσετε.

Ένα καλό προφίλ θα δημιουργήσει σημαντικό ενδιαφέρον και περισσότερα αιτήματα για συνάντηση, επομένως φροντίστε να παρέχετε πλήρεις και ενημερωμένες πληροφορίες για να προσελκύσετε νέους επισκέπτες και συνεργάτες.

Σημαντικό: δημιουργήστε τουλάχιστον μία ευκαιρία MARKETPLACE εξηγώντας το προϊόν/υπηρεσία/συνεργασία/εξειδίκευση που προσφέρετε ή αναζητάτε.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ως support office έναν από τους εκπροσώπους του Δικτύου ΠΡΑΞΗ (PRAXI Network)

3) Περιηγηθείτε στα προφίλ των συμμετεχόντων
Εξερευνήστε τη λίστα συμμετεχόντων για να μάθετε ποιος προσφέρει πολλά υποσχόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

4) Αποστολή και λήψη αιτήσεων συνάντησης
Περιηγηθείτε στα δημοσιευμένα προφίλ συμμετεχόντων και στείλτε αιτήματα για συνάντηση σε αυτούς που σας ενδιαφέρουν και θέλετε να συναντήσετε.

5) Σύζευξη (Matchmaking)
Αποκτήστε πρόσβαση στις Συσκέψεις όπου έχετε την πλήρη λίστα των συσκέψεών σας.

Αναλυτικά πως θα δημιουργήσετε μία συνάντηση εδώ: https://supply-chain-resilience-platform.b2match.io/how-it-works

Περισσότερες πληροφορίες:

Χρυσάνθη Γιαννούλη | giannouli@praxinetwork.gr | 210 36 07 690

Περισσότερα Νέα:

Invest to Innovate: Investors Networking Event στις 20 Ιουνίου.

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτησεων – Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας & Υποστήριξης Καινοτομίας στα Ιωάννινα

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην υλοποίηση του προγράμματος ACES–STAR.

NET4SOCIETY – Μοναδικές Ιστορίες Επιτυχίας που Εμπνέουν!