Άνοιξε ο νέος κύκλος για το EIC T2M Business Idea Validation Bootcamp.

Το EIC T2M Business Idea Validation Bootcamp είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για ερευνητές και καινοτόμους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC) που λήγει στις 18 Μαρτίου 2024. Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο πρόγραμμα EIC Tech to Market (EIC T2M) Entrepreneurship που βοηθάει στη μετατροπή των αποτελεσμάτων έρευνας αιχμής σε καινοτομίες κατάλληλές για την αγορά.

Τι είναι το EIC T2M Business Idea Validation Bootcamp;

Το Bootcamp έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ερευνητές στη μετάβαση των ερευνητικών τους έργων από τη φάση της έρευνας στη δημιουργία επιδραστικών καινοτομιών. Χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία Design Thinking, το Bootcamp προσφέρει ένα πρόγραμμα 4 εβδομάδων γεμάτο εργαστήρια, ομαδική καθοδήγηση και συνεντεύξεις ειδικών. Στόχος είναι να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες να σχεδιάσουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο για την ιδέα τους και να το δοκιμάσουν σε ένα πραγματικό περιβάλλον, έξω από τα όρια του εργαστηρίου.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η πρόσκληση του EIC απευθύνεται αποκλειστικά σε ωφελούμενους του EIC Pathfinder (πρώην FET-Open και FET-Proactive), EIC Transition, EIC Seals of Excellence, ERC-POC και Women Tech EU. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό τόσο σε μεμονωμένους ερευνητές όσο και σε ομάδες, ώστε να διασφαλιστεί η υψηλής ποιότητας εμπλοκή και επιτυχή αποτελέσματα στην κατεύθυνση της δημιουργίας επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Αναλυτικές πληροφορίες

Ξεκινώντας στις 2 Aπρίλη, το Bootcamp θα απασχολήσει τους συμμετέχοντες σε μια σχολαστική διαδικασία για την ευθυγράμμιση των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων με τις πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις. Θα λάβουν ανατροφοδότηση από εκπροσώπους του κλάδου και επενδυτές, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της πρότασης αξίας (value proposition) τους και τη διασφάλιση ότι η πρόταση τους ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Εφαρμογή της επιχειρηματικής νοοτροπίας στα αποτελέσματα της έρευνας
  • Ενίσχυση των δεξιοτήτων επιχειρηματικής και σχεδιαστικής σκέψης
  • Ανάπτυξη και επικύρωση επιχειρηματικού μοντέλου με την υποστήριξη ειδικών
  • Εκπαίδευση για την καθιέρωση στρατηγικών επικύρωσης επιχειρηματικών ιδεών
  • Έλεγχο της πραγματικότητας για το επιχειρηματικό μοντέλο που αναπτύχθηκε
  • Προετοιμασία για παρουσίαση της επιχειρηματικής ιδέας ενώπιον κριτικής επιτροπής
  • Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για επόμενα EIC grants και αξιολόγηση ωριμότητας

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024. Η επιτροπή επιλογής θα αξιολογήσει τις αιτήσεις με βάση τα κίνητρα της ομάδας, τον χρόνο που μπορεί να αφιερώσει στο πρόγραμμα και την ωριμότητα της επιχειρηματικής της ιδέας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην ανοικτή πρόσκληση του EIC T2M Business Idea Validation Bootcamp, πατήστε εδώ.

Περισσότερα Νέα:

NANOTEXNOLOGY 2024: Matchmaking Event & συνάντηση των EEN Advisors του Sector Group Electronics.

Πρόσκληση για την πλήρωση δύο (2) θέσεων διοικητικής υποστήριξης σε Αθήνα / Ηράκλειο

Σεμινάριο για το πρόγραμμα πλαίσιο Ορίζοντας Ευρώπη στην Πάτρα

European Angel Investment Summit 2024 – Επένδυση στην Καινοτομία